Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

22 Haziran 2010 | Salı

Kolektif Ronaldo

Fildişi Sahili karşılaşmasına çıktığı 11'den 4 farklı oyuncu ile bu müsabakaya başlayan Portekiz'de teknik direktör Queiroz, 4-3-3 dizilişinde solda Ronaldo, sağda Simao'yu kullanırken, Almedia gibi cüsseli, hava toplarına hakim ve çok iyi şut atabilen yıpratıcı bir santrfor ile başladı. Elemelerden beri kötü oynayan Portekiz, yağan yağmurla birlikte hemen baskı kurmaya başladı ama ilk 25 dakika itibarıyla içi boş bir baskıydı bu. Ne Ronaldo ne Simao etkili olamadılar. Kuzey Kore de rakibinden korktuğuna dair en ufak bir belirti göstermeden cesaretle hücuma çıktı. 29. dakikadaki ara pasta tek hatta yakalanılarak yapılan hata, Portekiz'in oyunun hakkı olmayan golünü getirdi.

İkinci yarıda ise bambaşka bir Portekiz ve Cristiano Ronaldo izledik. Real'in yıldızı bencil oynadığı zaman saç baş yolduruyor. Ancak kolektif oyunu düşündüğünde ise sürati ve tekniği ile oyuna çok daha fazla ağırlığını koyabiliyor. Nitekim ikinci yarıda Ronaldo şov vardı. İkinci golün ardıdan savunmada iyice çözülen Kuzey Kore'nin hezimeti doğal sonuç oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor