01 Ocak 2014 | Çarşamba

İkinci perde nefes kesecek

PTT 1. Lig'de heyecan dolu maçlar, muhteşem goller, mucize geri dönüşler ve acıtatlı olaylarla 17 haftalık ilk perdeyi kapattık. 19 haftalık periyotta oynanan 171 maçın ardından ligin zirvesinde yakın zamanda Süper Lig'de boy göstereni ki takım İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Ankaraspor yer aldı. Cihat Arslan yönetimindeki İstanbul BB, son maçında ligin flaş ekibi Balıkesir ile berabere kalsa da zirvedeki yerini korudu.
Ankaraspor ise hakem Suat Arslanboğa'nın tartışmalı kararlarının damga vurduğu maçta Karşıyaka'ya 2 puan kaptırdı ama 2. sırada kaldı.
İki takımın son 9 maçta hiç yenilmemesi ise büyük bir başarı olarak göze çarptı.

6 puanlık fark kapanır
Ancak ilk yarı sonunda İstanbul BB ve Ankaraspor'un rakiplerinden koptuğunu söylemeyemeyiz.
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin 8 puan gerisinde kalan Galatasaray bile 'şampiyonluk' iddiasını sürdürüyorsa, İstanbul BB'nin 6 puan gerisinde 6. sırada yer alan Mersin'in de ilk iki şansı devam ediyor. Tabii aradaki Orduspor, Balıkesirspor ve Manisaspor'u da bu yarışta dengeleri sarsacağını da es geçmemek gerekiyor.
Özetle 17 haftalık ilk periyodu geride bıraktık ama 'daha bu köprünün altından çok sular akacağı' gün gibi aşikar.

Adana'da hayal kırıklığı
İlk yarıda beni hayal kırıklığına uğratan takım ise Adanaspor oldu. Yeniden turuncubeyazlı ekipte göreve başlayan Levent Eriş, kısıtlı kadro nedeniyle beklentilere cevap veremedi.
Adanaspor, devre arasında gerekli hamleleri yapmazsa onları daha zor günlerin beklediğini söyleyelim.
Bu sezonun flaş ekibi ise Balıkesirspor oldu. Sezona 5'te 5 yaparak başlayan PTT 1.
Lig'in yeni takımı Bal-Kes, bir ara sendelese de toparlanmayı bildi ve ilk sezonunda Süper Lig yarışında yer aldı. Kırmızı- beyazlı ekipte dikkat çeken iki isim ise takımın attığı 31 golün 19'una imzasını koyan Muhammet Reis ve Balıkesir'in ilk yabancı oyuncusu olan Karikari oldu.

Deplasman fatihi Ordu
Ligin ilk yarısında deplasmanda kaybetmeyen tek takım ve en az gol yiyen takım Ankaraspor oldu. Ancak başkent ekibi dışarıda 9 maçın 6'sını beraberlikle bitirdi.
Gerçek deplasman fatihi ise 9 maçın 7'sini kazanıp 22 puan toplayan Orduspor oldu.
Mor-beyazlılar, içeride biraz daha işi sıkı tutabilse (14 puan topladı) şu anda liderlik koltuğunda oturuyor olabilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor