20 Mart 2014 | Perşembe

Samsunspor gümbür gümbür

Ligin sonu yalaştıkça heyecanın dozajı da artıyor. PTT 1. Lig'de bitime 8 hafta kala ilk iki yarışında belirsizlik devam ediyor. Mücadele son maça kadar süreceğe benziyor. Bu haftanın sonucu merakla beklenen mücadelesinde maç fazlasıyla lider olan Ankaraspor, Balıkesir ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. İki takım İstanbul Büyükşehir Belediye'nin haftayı 'bay' geçmesini değerlendiremedi.

Demir 7 maç sonra güldü
Orduspor da aradan sıyrılma fırsatını kaçıran bir diğer takım oldu. Adana Demirspor ile deplasmanda karşılaşan mor-beyazlılar, 1-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Karadeniz ekibi, bu maçı alsa şu anda liderlik koltuğunda oturuyor olacaktı. 7 maçlık aradan sonra kazanan Adana Demirspor ise performansıyla 'haftanın takımı' olmayı hak etti. Juninho da attığı iki golle takımını sırtlayan isim oldu.

Mersin, Vural ile coştu
Yarışın bir diğer iddialı ekibi Mersin İdman Yurdu ise hocası Yılmaz Vural yönetiminde çıktığı ikinci maçı da kazandı. Tecrübeli isimleri Mehmet Yıldız ve Güven Varol'un golleriyle Bolu'dan 3 puanla dönen Güney ekibi, ilk iki iddiasını sürdürdü. Samsunspor'a ise ayrı bir parantez açmamız gerekiyor. Ligin ilk yarısında yaşadığı puan kayıplarıyla "Yarıştan koptu" dediğimiz Samsunspor, resmen bir mucizeye imza atıyor. Kırmızı-beyazlılar, ligde tam 13 maçtır kaybetmiyor. Son olarak Bucaspor'u 2-0'la geçen Karadeniz temsilcisi, zirveye adım adım yaklaşıyor. Liderle aralarında sadece 6 puan fark kaldı. Son 13 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik alıp yenilmeyen Samsunspor'u ve hocası Hüseyin Kalpar'ı kutluyoruz.

Manisa'nın ilk 6 umudu
Son haftalarda yaşadığı kayıplar nedeniyle zirve yarışında yara alan Manisaspor Fethiye'den galibiyetle dönüp ilk 6 umutlarını sürdürdü. Lacivert- beyazlılar, en azından play-off'ta yer almak istiyorsa evindeki maçlarda daha dikkatli olmalı.

Düşme hattı da karışık

Zirvedeki gibi düşme potasında da sıkı bir rekabet yaşanıyor. 12 maçtır kazanamayan Kahramanmaraşspor için artık "Lige veda maçlarına çıkıyor" diyebiliriz. Diğer üç takımın kim olacağı ise tam bir muamma. Puan cetveline bakıldığında düşme potasındaki 1461 Trabzon ve Boluspor'un rakiplerine göre avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü birer maçları eksik. Şu anda 10. sıradaki Karşıyaka'nın bile korkulu rüyayı görme ihtimali var. Bakalım kalan haftalarda ne gibi gelişmeler olacak? Bekleyip göreceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor