27 Mart 2014 | Perşembe

PTT 1. Lig'de Taht Oyunları

Takipçilerinin büyük bir merakla beklediği Taht Oyunları 'Game Of Thrones' dizisinin bir benzeri bu sezon PTT 1. Lig'de yaşanıyor. Sezonun bitimine 7 hafta kala zirvede inanılmaz bir liderlik yarışı yaşanıyor. Geride bıraktığımız haftada tahtın yeni sahibi İstanbul Büyükşehir Belediye oldu. Zaten bir maç fazlası olan Ankaraspor, evinde son dönemin yükselişte olan ekibi Samsunspor'a puan kaptırınca liderliği de kaptırdı. Bu arada Samsun'un 14 maçtır yenilmediğinin de altını çizmek istiyorum.
Bu seri devam ederse Karadeniz ekibinin ilk iki içinde yer alması işten bile değil.

Sonuçlar Ordu'ya yaradı
İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Tavşanlı Linyitspor'u 3-1'lik skorla geçerek üst üste dördüncü galibiyetini aldı ve haftalardır beklediği zirveyi elde etti. Haftanın bir diğer kârlı takımı ise Orduspor oldu.
Ankaraspor, Balıkesirspor, Mersin İdman Yurdu ve Samsunspor'un kaybettiği haftayı kayıpsız geçen mor-beyazlılar, bir maç eksiğiyle ligin gizli ikincisi konumuna geldi. Balıkesirspor ise rakiplerinin haftayı iyi değerlendiremedi.
Şanlıurfa'da 1-0 geriye düştüğü maçta 'Reis'i Muhammet ile beraberliği yakalayan Bal-Kes, kazansa büyük avantaj yakalayacaktı.

Manisa'nın işi daha zor

9 maçın 5'inin berabere bittiği PTT 1. Lig'de Mersin İdman Yurdu, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a 2 puan kaptırarak şok yaşadı. Lige bakıldığında 14 maçtır kaybetmeyen Samsun'dan sonra gelen takımların ilk 6 şansı iyice azalmışa benziyor. Çünkü 7. sıradaki Manisa bu hafta Denizli'ye yenildi ve barajla arasındaki puan farkı 7'ye çıktı. İşleri bundan sonra daha zor olacak.

8 takımın tehlikesi var

Görünen o ki Süper Lig'e direkt çıkacak iki takım, ilk 6 sıradaki ekiplerden biri olacak.
Play-off'a kalacak dört ekip ise diğerleri olacak. Potanın altından birinin gelmesi bana sürpriz gibi geliyor. PTT 1. Lig'in düşme potasında da ciddi bir mücadele yaşanıyor. Bu hafta da kaybeden Kahramanmaraş artık lige veda maçlarına çıkıyor.
34 puanlı Tekden Denizlispor'dan başlayarak Adana, Fethiye, G.Antep BB, Bolu, 1461 Trabzon ve Tavşanlı Linyit'in ciddi şekilde düşme tehlikesi yaşadığını söyleyebiliriz.

Sürpriz sonuçlar çıkar mı?
Özellikle bir maç fazlası olan Tavşanlı, Fethiye, Adanaspor ve Denizli'nin artık daha dikkatli olması gerekiyor.

Ligin 32. haftası, seçim nedeniyle yarın ve cumartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Zirvedeki takımlar genelde alt sıralardaki ekiplerle karşılaşacak. İki tarafta da takımların acil puanlara ihtiyacı var. Bakalım sürpriz bir sonuç çıkacak mı? PTT 1. Lig'i büyük bir heyecan ve merakla izlemeye devam edeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor