13 Eylül 2009 | Pazar

Helal olsun size

Öylesine önemli bir virajdayız ki! Gece gündüz beynim varsayımlar peşinde koşuyor. Dile kolay. Upuzun yıllar basketbol sahalarının parke tozunu yuttuktan sonra, yazanı çizeni olarak basketbolun başarısı için emek veriyorum. 2001 Avrupa Şampiyonası dışında ilk kez bu kadar başarı salonunun eşiğinde bağdaş kurmuş bekliyoruz. Zaferlere bir adım kala, son senelerde adı başarılarla anılan İspanya karşısındayız. Paul Gasol ve Rudy Fernandez sakat! Ama bize karşı mutlaka forma giyer! Çünkü bizden ödleri kopuyor! Maça başlar başlamaz Rudy bela oluyor. Devreyi 11 sayı ile kapatıyor. İspanya pota dibimizden ne kadar hava topu varsa topluyor. 10 hücum, 12 kendi potaları toplam 22 ribaund. Biz ise Ömer Aşık ile direniyoruz.

Hido bir kımıldasa!
Adam adama baş edemeyince ikinci çeyrek İspanyollar alan savunmasına geçti. Biz durduk. Ah Hido bir kımıldasa işimiz kolaylaşacak. İlk devre 2 sayı Hido'ya yakışmadı. Ersan 7, Kerem 8 attı. Gasol 9 sayı sıkıştırdı. Maç başa baş. Kopacak gibi durmuyor! 36-34 devreyi önde bitirdik. Üçüncü çeyrek, kora-kor bir dönem yaşıyoruz. Hido'yu hâlâ bekliyoruz. Rudy'i iyi tutarken, elimizde kalan topları değerlendirsek maçı koparacağız ama bir türlü olmuyor! Semih'in ballı basketi ve bloğu hayat veriyor. Faul yüzdesi böyle bir maçta %50 altında kalır mı? Yine de çeyreği 49-48 önde bitirdik. Maçın bitimine 4 dakika kala sadece 5 sayı attık. Kerem ve Hido bu dilimde oyun dışındaydı. Semih çok yoruldu. "Alan savunması yapsak belki maçı kurtarabiliriz" diye düşünürken, Engin'in üçlüğü, Ersan'ın sayısı, Semih'in tipi derken 59-56 öndeyiz.

En büyük yıldız Tanjevic
Ve son 2.30 dakika. İspanyollar adam adama savunmaya geçti. Hidayet'in top kaybı potamızda bomba gibi patladı. Son saniyeler, sıkıntı içinde, yüreğimiz avucumuzda Ender'in ahlar vahlar arasında kaçan pota dibi şutu. 61-60, son 12 saniye top onlarda. Tanjevic ribaund için Ömer Aşığı oyuna aldı. Ömer'in bloğu, Semih'in iki faul atışı ve son iki saniyede son DÜNYA ŞAMPİYONUNU YERLE BİR EDİP tarihimizin en önemli galibiyetlerinden birini alıyoruz. Bu maçın en büyük yıldızının bir kez daha koç TANJEVİC olduğunu görüyoruz. Helal olsun size. Helal, bir kere değil bir milyon kere helal...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor