İsmet Tongo

İsmet Tongo

11 Ocak 2010 | Pazartesi

Nonda'yı gönderme

Galatasaray Türkiye Kupası'nda Orduspor'u yendi ve liderliğini korudu. Her galibiyet gibi bu da sonuç olarak güzeldi. Ancak bu maçın beraberinde getirdiği umutlu şeyler ile sorular da vardı. Mesela ilk defa kalede oynatılan Ufuk, "Gelecekte bir numaralı forma benim" dercesine oynadı ve güven verdi. Duruşu, top tutuşu ve oyuna katkısı ile bunu açık, açık gösterdi. Ancak, Ufuk devamlı oynarsa kazanılacak bir futbolcu. Devamlı oynatmazsan diğerleri gibi "Buraya uyum sağlayamadı" diye satarsın. Yazık olur. Mesela Caner de aynı durumda. Geri dörtlünün solunda oynattınız, "İyi değil" deyip geri yollayacaktınız. Trabzon ve Orduspor maçında yerinde oynadı çok da iyiydi. Merak konusu ve bu yerde oynaması gereken Kewell ve Arda var. Caner'i ne yapacaksınız.?

Arda'yı şımartmayın
Hatadan dönün... Dönülmesi gereken büyük hata Nonda'nın satılmak istenmesidir. Dünyada hiçbir takımda yarım devrede 16 gol atan bir futbolcu satılmaz, satılamaz. Siz hiç gol atmayan Gökhan'ın ve servet karşılığı satışa çıkan Sercan'ın peşinde koşup insanları şaşırtıyorsunuz. Ve kaptan Arda'ya... Görünen o ki Galatasaraylı Arda hâlâ nerenin kaptanı olduğunu bilmiyor. Hakeme itiraz sonucu gördüğü kart ona asla yakışmıyor. Polat ve teknik kadro onu şımartmaktan vazgeçmelidir. Maça gelince... Galatasaray, Orduspor'un çok üstünde bir takım, onun için de kendini fazla sıkmadan oynadı. Ancak orta sahadan topu oyuna sokan fazla kimse de yoktu. G.Saray'ın golleri Arda ve 2. yarıda oyuna giren Nonda'dan (2) geldi. Orduspor'un başına, hocalığına çok inandığım ve sevdiğim Ahmet Akcan getirilmiş. Kesinlikle Orduspor'a çok şeyler vereceğine inanıyorum. Ancak Ahmet Akcan'a çok destek verilmesi şart. Onun elinde sihirli değnek yok. Ama o değnekten de öte başarılı olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor