İsmet Tongo

İsmet Tongo

29 Mart 2010 | Pazartesi

Derbi beyefendisi(!)

Vay anasını sayın seyirciler bu maçı soğukta statta seyretmek başka bir alem, evde sıcakta seyretmek daha başka alem. Anlayacağınız derbiye efendiliği soktuk, bu defa futbolu kaybettik. Maç öncesi her şey Özhan babanın vasiyetine uygun olsun dedik, F.Bahçe pankartla çıkıp taziyelerini bildirdi. G.Saray seyircisi bu dev posteri tribünlerde çıkardı, bu defa herkes alkışladı. Durun başka bir şey unuttuk galiba, futbol nerede? Ayıp beyler... Özhan baba sizlere 'Efendi olun' dediyse 'Futbol oynamayın' demedi ki. İlk yarıda akıllı olan F.Bahçe'ydi. Darmadağın oynayan ya da ne oynadığını bilmeyen G.Saray'dı. F.Bahçe defansı 11 kişiyle yapıyor G.Saray ise hücuma 4 kişiyle kalkıyordu. Kalabalık defansta her şey çok kötüydü. Bu devrede ilk dakikada Dos Santos topa yetişemedi halbuki M.Sarp şahane pas vermişti. 2. yarı başlarken G.Saray'da değişen yoktu ama F.Bahçe sakin, akıllı, düzgün oyununa devam ediyordu.

Şimdi Rijkaard gider...

66'ya kadar derbi efendilikten geçiyordu. Ancak Alex'e atılan şişe efendiliği bozdu. Ve F.Bahçe seyircisinden ilk küfür geldi. 'Hepiniz i....' Beklenmeyen bir şey oldu, 70'te Selçuk 35 metreden daha evvel attığı golün kopyasını çekti ve durumu 1-0 yaptı. Gol G.Saray'ın ligdeki sonuydu. Franco'ya bu gol için hatalı gol yeme Oscar'ı da vermek gerekecek. Biz derbi efendi geçsin diye uğraştık 'Özhan babanın ruhu şad olsun' dedik ama sanırım kemiklerini de sızlattık. Bu G.Saray A'dan Z'ye F.Bahçe karşısında inanılmayacak kadar kötü oynadı. F.Bahçe'nin akıllı futbolu şampiyonluk yolunda daha şanslı kıldı. Kısacası G.Saray bu sezonu hüsranla kapattı. Neyse ki futbocuların çoğu 6 aylık alındı. Hocayla da yanılmıyorsam 2 yıllık diyorlar ama 1 yıl opsiyonlu imzalandı. Şimdi Rijkaard gider, Neeskens olur. Seneye de Neeskens'i böyle uğurlamazsak G.Saray için sevindirici olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor