İsmet Tongo

İsmet Tongo

13 Mayıs 2010 | Perşembe

Sayın Şener hatalısınız!

Trabzonspor çok özlediği ve heyecanla beklediği şampiyonluk özlemini Türkiye Kupası'nı alarak bitirdi.
Başta başkan Sadri Şener ve yönetim kurulu hariç, taraftarından futbolcusuna kadar herkesi tebrik ederim.
Başkan Şener ve yönetim kurulunu neden tebrik etmedim? Gelelim ona.
1- Trabzonspor, şampiyonluğu etkileyebilecek dev bir maç öncesi 40 gün gündüz gece şampiyonluğu kutlayacak bir takım değildir. Bu kararı alanlar müzedeki kupalara bakmalı ve daha evvelki büyük başarıları görmelidir.
2- Şampiyonluk eğlenceleri ligdeki son maçın sonuna bırakılabilirdi. Vapurla gezmeler, 1-5 tonluk köfte ziyafetleri, horon ve kolbastılı eğlencelerin zamanı hatalıdır.
3- Başkan Sadri Şener acemi bir yönetici gibi davranmış ve Fenerbahçe maçı için "Çıkıp oynayacağız, mağlup olup döneceğiz" demiştir.
Trabzonspor büyük kulüptür. Onun başkanı kim olursa olsun böyle bir laf söyleyemez. Söylerse de kazandığı Türkiye Kupası'na gölge düşürür.
Fenerbahçe yenilgisini peşin kabul eden takım için de herkes şu sözleri söyler:
Kupa bana, lig sana!
4- " Fenerbahçe Basını (!)"ndaki arkadaşlarımız telaş içinde durumu çevirmek için Sadri Şener'in söyledikleri şaşırtıcı lafları espri olarak (!) yorumlamaktadırlar.
Bana göre sayın Şener bu maça ağır bir leke sürmüştür. Sonuçta bu maçın neticesi alenen ilan edilmiştir.

* * *
YURDAŞEN'i ÇAĞIRIN, GELSiN

Galatasaray tam bir transfer cenneti oldu. Alınan futbolculara servet ödeniyor, adamlar "sıfır" çıkınca bu defa gönderirken de başka bir servet ceplerine konulup "uğurlar ola" deniyor. 'Neden aldın?' diyen de yok. Hesap soran hiç yok. Sadece "hata ettik" demeleri onlar için yeterli oluyor, hemen yenisine bakılıyor. Gönderilecek yerli ve yabancı futbolculara ödenecek toplam tazminat 15-20 milyon euro'yu bulacak gibi geliyor bana...
Bu işin ayıbı ve suçu Adnan Polat'ın olur.
Geçmişte Polat'ın Yurdaşen Karahasan'la yaptığı transferler ve kurduğu kadro UEFA'ya kadar dayanmıştı. Bu işi yapamıyorsanız çağırın Yurdaşen'i size yardım etsin. Bunun ayıbı yok, Galatasaray'a hizmeti var.

* * *
MANSİMOV AÇIKLAMASI
Mansimov nihayet bir açıklama yaptı ve bu açıklamayı vekili avukat Murat Karkın bize yolladı. Sayın Karkın, "Müvekkilim yazdığınız konularda hiçbir laf etmedi. Bunun açıklanmasını ve düzeltmesini lütfen yapınız" diyor. Umumi arzu üzerine düzeltmeyi şöyle yapalım. Mansimov'un, "Beşiktaş'a bir futbolcu alırım" diye bir açıklaması olmamış ve biz de bunu tüm Beşiktaşlılar'a duyuruyoruz.

* * *
İRAN'A SAYGI
Galatasaray eften püften bir sebeple İran'da yapacağı hazırlık maçını iptal etmiş. Son derece ayıp oldu. Fenerbahçe, Suriye'ye gittiği zaman yer yerinden oynamıştı. Herhalde Cimbom "yenilirim" korkusuyla bu maçı iptal ettirdi. Kapı komşumuza biraz saygı.

* * *

İyi...
Kral Makukula

Son haftaya 21 golle zirvede giren sezonun flaş ismi Makukula gol krallığını garantiledi. Şimdiden tebrik ederiz.

Kötü...
Hakan'ın hareketi!

Beşiktaş'a, "Galatasaray'la konuştum, oraya gidebilirim" demesi ve Cimbom'u kullanması son derece üzücüydü.

Çirkin...
Kewell'ın ayıbı

Oynama teklifine, "Galatasaray benimle konuşmadı ve anlaşmadı. Onun için oynamam" demesi ona yakışmadı.

* * *
Suçlu kim
Elbette Frank Rijkaard

Büyük takımlarda büyük başarılar elde etmiş bir hoca, eğer gittiği küçük takımları ayağa kaldıramazsa suçlu olur. Rijkaard hâlâ kendini Barcelona'da zannediyorsa, durum gerçekten de zor. Bay Rijkaard takımda disiplin kuramadı. Elindeki iyi adamları mesela; Arda, Servet ve Elano'yu kazanacağına onları kaybetme yoluna gitti. Dünyanın her yerinde bu hataları yapan hocalar suçlu kabul edilir.

* * *
Dedi ve Kodu
Helvacı ayakta alkışlanır
Antalyaspor mağlubiyetinden sonra medyaya konuşan Mehmet Helvacı yıllardır özlenen bir Galatasaraylı gibi konuştu: "Bu futbol için kınanmamız lazım. Demek ki gücümüz yetmiyormuş. 4'üncü olursak onları kutlayacağım." -Helvacı'yı kalben kutluyorum. Tam bir Galatasaraylı gibiydi. Maç sonunda soyunma odasında büyük coşku olduğunu söyleyen Daum, "Ben de haftaya onlara katılırım" dedi. -Haklısın hocam. Bir hafta kovuluyor, bir hafta omuzlara alınıyorsun. Aman dikkat et hocam, son hafta omuzlara alınmıştın da! Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanmasında büyük rolü olan eski başkan Faruk Süren ilginç bir laf etmiş: "UEFA Kupası antika oldu." -Doğru başkan. Yakında bu gidişle Galatasaray da antika olur.

* * *
QUARESMA'YA DİKKAT!
Beşiktaş, Quaresma'yı almak için büyük mücadele veriyormuş! Bence siyah-beyazlılar aşağıdaki listede Portekizli futbolcunun son 3 yılını görüp iyi düşünsünler.

2008 ..............İNTER ............23 MAÇ
2009 ............CHELSEA ............4 MAÇ
2010 ........İNTER (DÖNÜŞ) ......13 MAÇ

* * *
BİR PORTRE
İBRAHİM TORAMAN
En beğendiğim futbolcular listesinde ilk üçe giren İbrahim Toraman bu sezon en yararlı yılını yaşadı. Sahanın her tarafına ayak basan genç futbolcu, hem defansı ayakta tutuyor, hem de en sıkışık zamanda gol atıyor. Bu meziyetleri alkışlanacak kadar önemli.

* * *
TRAFİK LAMBASI
Özat' a yakışmadı Ümit

Özat ofsayt golde haksız yere Kuddusi Müftüoğlu'na hem hakaret, hem de küfür etmiş. Ona yakışmadı.

Olmadı Aykut
Seneye bu takımın kalesini koruyacaksan oyununu ciddi şekilde yenilemelisin. Aksi halde oynaman zor.

En iyisi Lugano
Ben Ankaragücü maçında en çok akıllı ve yararlı oynayan olmazsa olmaz Lugano'yu çok beğendim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor