İsmet Tongo

İsmet Tongo

27 Mayıs 2010 | Perşembe

Haberimiz yok ne demek!

Basketboldan gelip, Futbol Federasyonu başkan vekili olarak koltuğa oturan Lütfi Arıboğan, TV'de gülerek "Hadise'nin Milli Marş söyleyeceğinden haberimiz yoktu" dedi.
Federasyonda koltuk sahibi sayın Arıboğan'a şunu sormak isterim: "Ne demek haberimiz yok.
Sizler orada ne iş yaparsınız.
Bir organizasyonun protokolü okunmadan yürürlüğe girer mi?" Federasyon binasında koridorlarda müdüre çarpmadan yürüyemiyorsun. Amerika gezisinin programına bakma zahmetine kimse girmedi mi?
Sayın Mahmut Özgener de bu sorumsuzluk içindedir. Hadi başkan bakmadı ya diğerleri ne iş yapar.
Olacak şey değil. Uçak dolusu insanı Amerika'ya götürmesini bilenler, Hadise hanımın hadise yaratan Milli Marşımızı söyleyeceğinden habersizse yapacakları tek şey federasyon binası yerine İstinye Park'ta gezmeleridir.
Federasyon ilgilileri şunu kesinlikle bilmelidir. Milli Marşımız asla bir müzik parçası değildir. Biz doğduk, büyüdük, hep beraber yüreğimizden geldiği üslupta söylemeye alıştık.
Benden Hadise, Hakan Aysev ve marşımızı söyleyen diğer sanatçılara koca bir veto. Dünyada sanatçılar kendi marşlarını söyleyebilir. Bu da onların sorunudur.

* * *

NİHAT KAHVECİ
Nihat Kahveci ne bitti, ne de futbolu öldü. İspanya'da golleriyle ve oynadığı futbolla iz bırakan Beşiktaşlı yıldızın yeni sezonda kesinlikle en iyi performansını ortaya koyacağına ve beni mahcup etmeyeceğine inanıyorum. Yeter ki ona destek verilsin. Altın çamura düşse de altındır.

* * *

CANAVARDAN KURTULUN
Başta Mustafa Denizli hocam olmak kaydı ile "SİGARA" denen "CANAVAR" dan kurtulmak için benim gibi siz de "SİGARA"yı bırakın.

* * *

HERHALDE ŞAKA YAPIYOR!
Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yıldızlarına talip olacağız. Bobo, Baros, Arda, Servet ve Alex'i isteyebiliriz. -Yapma Ertuğrul yapma. Bu isimlerle şampiyon olsaydılar, senin zirvede ne işin vardı.
Fenerbahçe'nin mali genel kurulunda, 345 milyon liralık bütçe onaya sunulacak. Üyelerin, bütçeye onay vermesine kesin gözüyle bakılıyormuş. - Şampiyonluk elden kaçtıkça bütçe artıp duruyor. Seneye lig sonunu düşünüp, 500 milyon lira yapsaydınız daha iyi olurdu.
Bilgin Gökberk'in ilginç sorusu: "Fenerbahçe medyadaki 'anonsçuların' isimlerini niye açıkla- ya-mıyor?" -Aman Bilgin, bu da sorulur mu hiç? Bak dünya ne güzel dönüyor.

* * *

ELBETTE KULÜPLER BİRLİĞİ
Kulüpler Birliği, Türk futbolcusunun ülke futboluna yararlı olmasını istemiyor. Yabancı konusunda birliğin aldığı 7-3 ya da 6-4 yani 10 yabancı futbolcu isteği bunun en güzel örneği. Kulüpler Birliği aldığı yabancı futbolcu konusundaki kararını yakında federasyona verecek ve artması için gerekli baskıyı yapacak. Bana ilginç gelen başbakanımız "Yabancı futbolcuya sınır gelecek" demesine rağmen Kulüpler Birliği'nin ısrarı idi. Ayrıca yabancı sayısı artarsa Hiddink neden alındı diye federasyona sormak gerekecek.

* * *

SAĞLIK KURULU DEĞİŞMEDİKÇE
Bana göre Galatasaray'da şu anda bir numaralı en ciddi sorun, sağlık kurulunun durumu. Biz doktor değiliz. Ama mesleğimiz icabı yaptığımız araştırmalar, konuşmalar, sakatların bize anlattıklarının doğrultusunda, sağlık kurulunun yenilenmesi şart. Spor sağlığı konusunda konuştuğumuz hocalar da aynı görüşte. Diyorlar ki teşhislerde hata oluyor, sakatlar geç tedavi ediliyor. (Örnek Baros ve Kewell) Biz bunları yazıyoruz ama Galatasaray'daki sorumluların hiç umurunda değil. Onları koruyan yöneticilerin bu kurulda mutlaka akrabası var ki onlara toz kondurmuyor.

* * *

İMZA ATTIRMAK ÖNEMLİ DEĞİL
Sivasspor Mesut Bakkal'la, Kayserispor Şota ile mukavele imzalamış. Ayrıca Fener'de görev bekleyen Aykut Kocaman dahil olmak üzere bunları devrede gönderecekseniz onlara imza attırmayın.

* * *

TARAFTAR KEWELL'I İSTEMEZ

Galatasaraylı taraftarlar "Sakatlığım geçmedi" diye gelişini uzattıkça, uzatan ve son dört haftada "Gelip beni oynatın da milli takıma seçileyim" diyen bir adamı asla takımda istemez.

* * *

ÇOK DEĞERLİ SÖZLER
"Kulüpler Birliği FOS…" GÖKMEN ÖZDENAK
"Beşinci değil en büyük Bursaspor" SERCAN (BURSASPOR)
"Fenerbahçe kaybetmekle acımızı hafifletti" FATİH GÖKÇEN
"Kocaman bir hatadır" AHMET ÇAKAR
"Güiza ve Bilica gönderilmeli" ONUR KAYADOR
"Batdal ve Serdar'ın alınması gereksiz" TURGAY ŞEREN
"Bu senenin kaybını yeni sezonda çıkartacağız" MECNUN OTYAKMAZ
"Herkes değerli ama bazıları gidecek" ERTUĞRUL SAĞLAM
"Trabzonspor iyi yolda" İSKENDER GÜNEN

* * *
DÖNME GÜİZA
Güiza Fener'e gol kralı olarak geldi, teneke kralı bile olamadan ülkesine tatile gitti. Sakın dönme Güiza.
* * *
AVCI ADNAN
Başkan "Bu sene 12'den vuracağız" demiş. Görmeden inanman. Sezon sonunu bekleyelim. O zaman görürüz!
* * *
BRAVO ZİYA
Ziya dişli rakipler arasında zoru başardı ve Konyaspor'u Süper Lig'e taşıdı. Tebrikler Ziya Doğan'a.

* * *
İYİ
ÇAKIR'IN VARLIĞI
Cüneyt Çakır'ın haklı yükselişi, büyük başarıları arkadaşlarına örnek olmalı. Çakır'ı kutluyoruz.
KÖTÜ
2 MAÇLIK CEZA

Trabzonspor maçında çıkan olaylardan dolayı Fener'e verilen ceza hem kötü tercih hem kötü örnektir.
ÇİRKİN
SEMİH'E YAKIŞMIYOR

Çok beğendiğim golcülerden Semih, artık her kulübe ışık yakmaktan vazgeçmeli ve kararını vermelidir.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor