İsmet Tongo

İsmet Tongo

10 Haziran 2010 | Perşembe

Arena stadı göz kırpınca

Galatasaray bir garip takım olmaya başladı. Eskiden genel kurulları diğer takımlara örnek gösterilirdi. Şimdi ise "Her şey bitti" derken perde arkasında inanılmaz kulisler sürüp gidiyor. Ben bu günlerde gördüklerimi inanın 50 yıl takip ettiğim genel kurulların hiçbirinde görmedim. Düne kadar borç yüzünden, kulüpten kaçanlar, bugün stadı görünce yönetime girmek için ellerinden ne gelirse yapıyorlar.
Mesela Adnan Öztürk kaybettiği başkanlık seçimini tekrar lehine çevirmek için aklınıza ne gelirse onu uyguluyor. Galatasaray'ı zarara sokuyor dediğiniz Adnan Sezgin'in yerine Adnan Öztürk'le uğraşsanız ya.
Seyrantepe'de merhum Özhan Canaydın'la ikisinin verdiği zarar inanılmazdır. "Stat yapıyorum" diye bir çivi bile çakmayan Faruk Süren de var hesapta.
Onun Galatasaray'ı nasıl borç batağına soktuğunu bilmeyen var mı?.
Diğer adaylar arasında Yiğit Şardan'dan bahsediyorlar. Mehmet Helvacı'yı da unutmayın. Genel kurul yapılalı 3 ay oluyor stadın bitişi ile rantı görenler koltuğa doğru koşmaya başladılar.
Galatasaray, stat yapılsa bile borç batağından ancak Ünal Aysal'ın başkanlığında kurtulabilir.
Adamın daha 'G' demeden istenen ve alınan paralarla kafası karıştı ve kaçtı. Anlayacağınız Galatasaray'da durum stadın göz kırpmalarıyla çok cazip hale geldi. Bakalım günler ileride bize neler gösterecek?

* * *
SELÇUK AYDIN
Şampiyon boksörümüz kariyerinin 21. maçında Rumen rakibi Dan İon'u yenip gümüş kemerin sahibi oldu. Avrupa'da günün kahramanı olan ve alkışlanan gururumuz Selçuk Aydın, şimdi "altın kemer" için ringe çıkacak. Onu da kazanacağına inanıyorum. Vur aslanım vur, bu imanla onu da alırsın sen.

* * *
HAKLISINI ERMAN HOCAM!
Toroğlu hoşuma giden bir şey yazmış. Erman hocam diyor ki: "6+26 yönetici lazım" Bundan güzel istek olmaz. Bunu yasa yapıcılara duyuralım, Erman'ın ne demek istediğini anlarlarsa belki yaparlar hocamın isteğini.

* * *
OLMADI SAYIN BAŞKAN
Sayın belediye başkanım İsmail Erdem şampiyon Sancaktepe ile sizin değil, oy aldığınız Sancaktepelilerin gurur duyması şart. Tebriği adınıza değil, onlar adına yapsanız daha gerçekçi ve şık olurdu. Ayrıca yasa ile belediye başkanlarının, onursal başkan olmadıkça kulüp başkanı olması yasaklanmıştır. Bilgilerinize.

* * *
İÇİMİZDEKİ FRANSIZLAR
Şunlara bakın, biri başkan vekili Lütfü Arıboğan, diğeri başkanlık yapmış UEFA da görevli Levent Bıçakcı... Türkiye deki İrlandalılar gibi 2016'yı makamımı kullanarak bize kaybettiren ve Fransa'ya kazandıran Platini'yi koruyorlar. Şu anda en az 30 milyon futbol hastası Türk ondan nefret ediyor. Ayıptır beyler!

* * *
ÖNCE ŞENOL SONRA DA PROTOKOL
Başbakan'ın davetine yurt dışında olduğu için cevap veremeyen Şenol Güneş davetin kapısından çevrildi ve geri döndü. Ayıp oldu. Bu işin suçlusu önce Şenol Güneş'tir. Neden? Hangi işte olursa olsun belirli bir yere gelenler insanlar kendilerine iş yerlerinde bir yardımcı tutarlar. O bu gibi sorunları çözer. İkinci suçlu protokoldür. Onlar kesinlikle Şenol Güneş'i tanımamıştır. Aslında böyle yerlerde spordan çok iyi anlayan birilerinin olması gerekir.

* * *
ÇIKMAZ YOL ACABA KISA MI?
Sabah gazetesi ve Fotomaç yazarı Fatih Doğan, Beşiktaş muhalefet lideri Murat Aksu ile güzel bir röportaj yapmış.
Aksu, Doğan'ın sorularını açıklıkla cevaplarken bakın neler demiş: "Beş aydır yönetimi büyük bir ciddiyetle takip ediyoruz.
İnsanlar değişti ama anlayış aynı kaldı.
Beşiktaş şu anda çıkmaz sokakta. Herkesten hesap soracağız."
Fatih Doğan kardeşimden bu açıklamanın arkasından şunu da sormasını beklerdim. Çıkmaz sokak acaba uzun mu yoksa kısa mı?
Uzun lafın kısası Beşiktaş'ta durum bence de çok nazik. Denizli'ye yapılan hoş değil. Transferde çok acemice gidiyorlar.
Teknik direktör sorunu bir an önce çözülmeli.
Stadın yapılacağına dair söz verdiler, haber yok. Schuster'in, Real Madrid ve Shakhtar Donesk karneleri zayıf.

* * *
TURGAY ATASÜ'YE TEBRİKLER
TFF Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgay Atasü sevinçli bir haber vermiş ve demiş ki: "Dopingle yaptığımız mücadeleyi kazandık ve onu bitirdik." Bravo Turgay hoca! Kutlarım seni.

* * *
HAGİ ÇOK ÜZÜLMÜŞ
G.Saray'ın unutulmaz futbolcusu Hagi "EURO 2016 oylamasına beni götürseydiniz, o bir oyu ben alırdım" dedi. Yüz de yüz alırdı. Hagi'ye hatırlatalım, sadece sen değil Hakan Şükür ve diğerleri de götürülmeliydi.

* * *
SAYIN DENİZLİ
Her şeyinle on numaralık adamsın. Sahalara veda edip, kaçar gibi gidecek adam asla sen olmamalısın.

YAKIŞMADI KARTAL
Beşiktaş, 834 bin lira ceza parası ile bir ayıp rekoruna imza attı. Kara Kartal'a bu asla yakışmadı.

YIKILAN ALTYAPILAR
Federasyonun alt yapısındaki U ile başlayan takımların yurt dışında aldıkları sonuçlar çok şaşırtıcı.


* * *
SEN SUS LİNCOLN
İsteyen varsa gel, yoksa otur oturduğun yerde. Galatasaray'da eski defterleri açma, çok ayıp oluyor.

İSYAN OLMAMALI
TFF Ersun Yanal hocaya, "Seminerde konuş" derse suç onun olmaz. Ancak oraya gelmeyenler suç işlerler.

AVRUPA REKORTMENİ
Etiyopya'dan göç eden Türk asıllı atletimiz Meryem 23 yaşaltında Avrupa rekoru ile "altın kız" oldu.
























Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor