İsmet Tongo

İsmet Tongo

18 Haziran 2010 | Cuma

Adnan Polat tepki çekti

Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın Sapanca'da Aziz Yıldırım'la medyada çıkan görüntülerinden dolayı taraftarların tepkisi öncelikle e-mail kutularını fazlasıyla doldurdu. Adnan Polat'ın kürekte ikinci olan Fenerbahçe'ye kupa vermesine hiç kimsenin lafı yok. Ancak her fırsatta Galatasaray'ı aşağılamak ve zarar vermek için çalışıp, konuşan Aziz Yıldırım ile sarmaş dolaş olması Galatasaraylıları yaralamıştır. Sayın Polat, basın toplantılarında Aslantepe Stadı için bir konuşursam altından kalkamazlar" diyen ve Stoch'un transferinde centilmenliği bozan Aziz Yıldırım'la arasına mesafe koymalıydı. Gelen e-maillerde taraftarlar en çok Aziz Yıldırım'ın Polat'ın boynuna sarılış şekline takılmışlar. Çoğunluk bu konuda da şöyle yazıyorlar: "Adamın yüzünde bizim başkanın boynuna sarılırken bile alaycı hali ile acaba Galatasaray'a nasıl zarar veririm gülüşü var." Bence de Polat'ın bu konuda daha mesafeli olması gerekirdi. Resimlere bakanlar bana hak verirler.

* * *
ARDA, MESUT GiBi OLMALIYDI
Arda Turan ve Mesut Özil hemen hemen aynı tarihlerde geleceğin en büyük yetenekleri olarak yola çıktı. Mesut üstüne koya koya yoluna devam ederken onu hiçbir dedikodu ilgilendirmedi. "Varsa yoksa futbol" dedi ve kazandı. Mesut, Dünya Kupası'nda daha ilk maçında herkesi büyüledi ve değerini 30-40 milyon euro civarına taşıdı. Arda ilk yıllarında herkese parmak ısırtan futboluyla o da Avrupa'nın gündemine oturdu. Ama Arda nedense medyada spor değil, magazin köşelerine konu oldu. Bazı şeyleri gizli yapması gerektiğini bilemedi. Futbolunda düşüş oldu. Onu isteyenler geri çekildi. Arda "9 milyon euro ederim" yerine bu sezon "Ben 30 milyon ederim" diyecek hale gelmelidir.

* * *
SEYİRCİSİZ MAÇ KALKMALI
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Kulüpler Birliği'nin "Seyircisiz maç cezası kaldırılsın" şeklindeki isteğine olumsuz yanıt vermiş. Bence hata. Stada seyirci alma, sonra da maçı TV'de herkese göster.

* * *
QUARESMA İÇİN SORU-CEVAP
Portekizli futbolcuyu çok büyük olarak tanıtan ve hemen hemen Messi'den sonraki isim diyenlere sorum şu: Quaresma bu kadar büyükse neden Dünya Kupası'nda yer alan Portekiz Milli Takımı'nda oynamıyor?
CEVAP: Üç senede 24 maç oynayan kim olursa olsun Türkiye hariç hiçbir ülkede mili takıma alınmaz.

* * *
İYİ... KÖTÜ... ÇİRKİN...

Kamer'e bravo
Yönetici Cihan Kamer'in bir futbolcuyu Galatasaray'ın elinden alması, sadece alkışlanacak bir olaydır.

Bitmeyen olaylar
Ankara'da kızlar arası futbol maçında ve Giresun'da genel kurulda çıkan olaylar Türk futbolu için ayıptır.

Çirkin ki ne çirkin!
Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan'ın hanım arkadaşını bütçeden ağırlaması şaşılacak olaydır.


* * *
SUÇLU KİM?

"DÖVERİM" DİYEN CELAL KOLOT
Beşiktaş'ın eski futbol sorumlusu Celal Kolot, "Transfer gündeminde ismi geçen Robinho'nun başkanı olsam onu döverdim. Nereye gitse 'ben buraya ısınamadım' diyor ve gidiyor. Allah, Beşiktaş'ı Robinho'dan korusun. Robinho ve Guti parayı görünce her yere transfer olurlar. Çok iyi düşünmek gerekir. Olan Beşiktaş'ın paralarına olur" demiş. Kolot'un bu sözlerini yadırgadım. Yöneticiler ister eski ister yeni olsunlar bu şekilde konuşamazlar. Birileri çıkıp senin zamanında da şunlar alınmıştı diyebilir. Bu da hoş olmaz.


* * *
DEDİ VE KODU

ERMAN SAKIN GELME ÜZÜLÜRSÜN

Fransa'da Erman Kunter'in çalıştırdığı Cholet son maçında Le Mans'ı yenerek basketbolda Fransa Şampiyonu oldu. -Aman Erman, dikkatli ol. Şimdi, sana Türkiye'den beş-altı teklif gelir. Bir sene sonra da kovulursun. Sakın uyma onlara.

Burhan Ayeri inandığım iyi yazarlardan biridir. Birkaç gün önce TRT'nin kupaya gidenlerle gitmeyenler için yazdığı yazının altına ben de imza atarım. - Sayın Ayeri gidenlerin torpilini unutmuş. Ömer'e laf yok doğru, Uğur Meleke'ye 'gel' demezler. Çünkü siyasi bir arkası yok.

* * *

TRAFİK LAMBASI
Yapma be Vural
"
Ben sahada öleceğim" diyen Yılmaz Vural, daha elli sene yaşar. Hiç kimse bu sözlere bakıp inanmasın.

Sercan değişmeli
Bursasporlu Sercan iyi futboluna, özel yaşantısını ve konuşmalarını da uydurup diken futbolcu olmamalıdır.

Başbakan müjdesi
Başbakan Erdoğan'ın Trabzon gezisinde, "Akyazı'daki stadın temeli yakında atılacak" müjdesi sevinç yarattı.

* * *
ERSUN YANAL UZATMADI!
Pro-Lisans kursunun son gününde Ersun Yanal fazla uzatmadan 15-20 dakika konuştu ve kürsüden indi. Dinleyenler de ona itiraz edenlerdi. Yanal "Zorla ben konuşacağım" demediğine göre itiraz ona olmamalıydı.

* * *
BİR PORTRE

BÜYÜK MARADONA

Her büyük futbolcu, büyük teknik direktör olur diye bir kural yok. Maradona gerçekten de futbolcu olarak benim için Pele'den sonra en büyüktü. Şimdi merak konusu Maradona nasıl bir hoca? Bunu da kupa sonunda Arjantin'in alacağı netice ile öğreneceğiz.

* * *
ÇOK DEĞERLİ SÖZLER
"Stoch için yorum yapmak bana düşmez" ŞENOL GÜNEŞ

"Başarılarla geçen yılı unutturacağız" ÖZER (F.BAHÇE)

"Galatasaray transferde ağır kaldı" TURGAY ŞEREN

"Sıkıntıyı, kaydırmalı sistemi çözemedikleri için yaşadık" NEESKENS

"Başkan transfer için ne dediyse doğrudur" TANER AŞKIN

"Quaresma'nın Türkiye'de oynaması büyük şans" RÜŞTÜ (BJK)

"En iyi transfer Andre Santos" SELÇUK YULA

"Herkes bize gelmek istiyor" YILDIRIM DEMİRÖREN

"Aptal dediler, peşimden geldiler" TANJEVİÇ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor