İsmet Tongo

İsmet Tongo

24 Haziran 2010 | Perşembe

Fener'in rakibi Fenerbahçe'dir

Bu meslekte yıllardır doğru gördüğüm tek şey Fenerbahçe'nin rakibinin kendisinden başkasının olmadığıdır. Şöyle bir geriye doğru dönüp bir bakın, son 20 yılda kendi içinden çıkan ya da patlayan olaylar Fenerbahçe'de nasıl derin izler bırakmıştır.
Bunun suçlusu genelde hep yönetimler olmuştur. Fenerbahçe'nin başarısız olduğu günlerde doğan olayların hedefinin, gündem değiştirmek olduğunu bilmeyen yoktur.
Ayrıca yöneticilerin suçtan kurtulmak için yaptıkları operasyonlar ise oldukça ilginçtir.
Son Daum olayı bunun en güzel örneğidir.
Her fırsatta Fenerbahçe'nin en büyük kulüp olduğunu söyleyenler Daum'a yaptıkları ile kulübün adını kötüye çıkarmışlardır. Aziz Yıldırım'ın amacı Daum'u ülkesine tazminatsız yollamaktır.
Bunun için de her türlü yolu denemektedir.
Ve bu denenen yollar Avrupa basınında bile geniş yer bulmaktadır. Daum buraya gelirken, Almanya'da bu işi takip edip, olayı FIFA'ya götürecekleri işbaşında bırakmıştır. Fenerbahçe söylendiği kadar büyük kulüp ise yetkililer, Daum'u karşısına alır bu işi anlaşarak bitirirdi. Bence bu işin suçlusu teknik direktör Daum değil, onunla üç yıllık mukavele yapanlardır.

* * *
Golf'te ilk bayan şampiyon
Türkiye Amatör Golf Şampiyonası'nda Elçin Uluğ, 4 gün sonunda elde ettiği toplam 296 puanla erkek rakiplerini de geride bırakarak şampiyon oldu. Ayrıca Uluğ, kazandığı bu kupa ile Türkiye'nin bayanlar da ilk golf şampiyonu sıfatının da sahibi oldu ve alkışı hak etti.

* * *
Seyrantepe'nin üstü kapatılmalı
Seyrantepe'de sona doğru gelirken "Stadın üstü kapatılsın mı, kapatılmasın mı?" tartışması sürüp gidiyor. Taraftarın ve genel kurulu üyelerinin kesinlikle istediği, stadın üstünün kapatılması. Sayın Polat'a duyrulur.

* * *
TRAFİK LAMBASI
Uslu'nun istifası
Olaya göre değil de kendine göre açıklamalar yapan Mahmut Uslu'nun istifasına inanın kimse üzülmedi.

Rijkaard ve Elano
Elano'yu dama taşı gibi bir orada bir burada oynatan Rijkaard umarım Brezilyalı'yı seyrediyordur.

Alkışlar Adalı'ya
Başardığı transfer ile kırgın taraftarları tekrar stada döndüren Serdal Adalı'nın tebrik hakkıdır

* * *
DEDİKODU
Değil başkan, değil...
Sayın Yıldırım Demirören ikide bir "Quaresma'yı getirerek Türk futbol tarihinin en büyük transferini yaptık" diyor. -Yapma başkan, ondan daha büyükler de geldi Türkiye'ye. Bak yazayım da oku. Beşiktaş'a gelenler: Kuzman, Ricardinho ve Kleberson...
Fenerbahçe'ye gelenler: Roberto Carlos, Nunweiller, Datcu, Anelka, Antiç...
Galatasaray'a gelenler: Hagi, Popescu, Taffarel ve daha niceleri.
Yılmaz Vural yine haftanın esprisini patlatmış ve demiş ki: "Türkiye'de ben, dünyada Maradona. Ona benzetildiğim için gurur duyuyorum." -Helal olsun koçum sana. Eğer bu dünya da sen olmazsan inan bana kimse böyle tatlı ve güzel şeyler söyleyemez.

* * *
Güven kaybeden Keita
Keita iyi futbolcu, ama bir eksiği var. O da spor terbiyesinden yoksun olması. Geçmişte sahalarda neler yaptığını bilmemiz mümkün değil. Ancak Galatasaray'da oynadığı maçlarda iki defa rakibinin vurduğu yeri değil de yüzünü kapatıp dirsek yemiş gibi kendisini yalandan yere atması son derece çirkindi. Keita'nın aynı olayı Brezilya maçında Kaka'ya yapıp onu oyundan attırması ise Güney Afrika'da büyük tepki gördü. Keita'nın bu hareketlerden sonra Galatasaray'da forma giymesini istemeyen sarı- kırmızılı taraftar sayısı da oldukça yüksek.

* * *
Medya okuyanla seyredeni bıktırdı
"Terör" ve insanın bütün gününü üzüntüden yıkıp bitiren "ŞEHİT" haberleri. Biraz da liderlerin birbirleri ile lafta sürtüşmeleri. Bu sadece yazılı basında değil TV ekranlarında da böyle. Dönüyorsun arka sayfalara. Burada durum daha garip. Türkiye'nin olmadığı bir Dünya Kupası sayfa sayfa okuyuculara veriliyor. Diyeceksiniz ki Türkiye yoksa kupa konmayacak mı? Elbette konacak. Ama kaliteli futbol varsa, okuyanlar seyredenler keyif alacakları yıldızları seyredip, okuyorsa tabii ki koyacaksın. Bu gibi kupalar yenilikleri ve yıldızları ile iz bırakırlar. Var mı böyle bir şey? Yok!

* * *
İYİ
Marsel İlhan
Genç tenisçimiz Marsel İlhan hangi sonuca imza atarsa atsın Wimbledon'da raket salladığı için görevini yapmıştır.

KÖTÜ
Neden bırakmadı?
Aykut, Fenerbahçe için önemli isimdir. Yönetim onun görevini açıklamıyorsa o çoktan ayrılmalıydı.

ÇİRKİN
Fabiano'nun eli
Fabiano'nun Fildişi Sahili maçında eliyle düzeltip, attığı gol kupayı seyredenlerin tepkisini çekti.

* * *
Leo Franco Florya yolunda
Geçen sezon Galatasaray kalesinde kötü maçlar çıkaran Leo Franco'nun Florya yolunda olduğu belirtildi. Kendisine "Kulüp bul" denmesine rağmen hiç kimseyle anlaşamayan Leo için yönetim kurulu kara kara düşünmektedir.

* * *
Allah'ın cezası budur

Fransa'nın kupadan elenişi dillere düştü. Herkesin görüşü şu: Henry'nin eli olmasaydı Fransa zaten elenmişti. Ayrıca 2016'yı Platini'nin ayak oyunları ile alanlara Allah böyle ceza verir. Bence böyle düşünenlerin hepsi haklı.

* * *

ÇOK DEĞERLİ SÖZLER
"İster yalan, ister sahi... Fenerbahçe tükendi..." ERCAN GÜVEN
"Sözleşmem bitmeden gitmem" ALEX
"Raul Beşiktaş'a gelir mi bilmem?" BERND SCHUSTER
"Şimdi sıra iyi bir golcüde" ADNAN AYBABA
"Dışımızdaki Türk: Mesut Özil" ALİ ECE
"Bana göre Daum iyi yapıyor" GÜVENÇ KURTAR
"Adım, El Servet olsaydı neler olurdu neler? " SERVET ÇETİN
"Messi'yi yedek bırakmak günahtır" MARADONA
"Orta oyunu sürüyor" SABAH SPOR











Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor