İsmet Tongo

İsmet Tongo

30 Haziran 2010 | Çarşamba

Nereye kadar!

Galatasaray, yeni evlenmiş çiftler gibi başka bir dünyada uçup gidiyor. Rakipleri transferleri yapıyor, yapmasa bile şunlar olacak diye kamuoyunu bilgilendiriyor. Buna karşılık Galatasaray'da bir stat işidir gidiyor.
Neyse ki o da bitiyor. Ardından "Mali genel kurul" dediler, o da tamamlandı. Mahkemeye gitse bile bir şey çıkmaz. Polat istediğini aldı. Sanıyorum ki başkanlık 3 yıla çıktı. Hayırlı olsun!
Olsun ama Galatasaray ne olacak? Ondan hiç haber yok. Ligler bitince yerli isimler ortaya çıktı.
4-5 kişi aldılar, sonrası sessizlik. Bu filmi daha evvel de seyrettik. Her yıl böyle adamlar alınır, sonra da kiralanır. Devamlı oynayan iki-üç adam hatırlıyorum.
Gerisi La Fontaine'den masallar...
Transfer sihirbazı dediler ama nasıl sihirbaz olduğunu hâlâ göremedik. Geçen sene gelenler 'fos' çıktı. Kimisi barcı, kimisi eğlence meraklısı, kimisi de kışı ve deplasmanı sevmez... Bu sene taraftar heyecanla bekliyor "Acaba kim gelecek" diye.

Cimbom'da ses yok

Adnan'lardan Sezgin olanı yurt dışını mekan kılmış. Her aradığımda, "Vallahi yok bir şey" diyor, "Öyle olsun tamam" diyoruz. Peki ne zaman belli olacak? Ona da cevap yok. "Bir adam var mı?" diye soruyoruz, "Elbette var. Hem de çok iyi" diyor. "Yahu getirin artık şu adamı" diye bitiyor konuşmamız... Rakipler sezonu açtı, Galatasaray ise hâlâ '-cek'le, '-cak'la vakit geçiriyor.
Geçenlerde nesli tükenmekte olan Galatasaraylılardan Orhan Yücel'in röportajını okudum.
Dobra dobra ve mertçe güzel laflar etmiş. Bravo Orhan Bey! Bunu birilerinin söylemesi lazımdı ama hiç kimse o gruba bulaşmak istemiyordu.
Fazla uzatmaya gerek yok. Galatasaray şu anda hangi yoldan gideceği belli olmayan kararsız insanlar gibi. Teknik direktör 5 Temmuz'da gelecekmiş.
Ondan sonra da sezon açıp, hazırlık yapacaklarmış.
Geçen sene erken sezon açıldı, Galatasaray battı. Bu sene de geç açarlar o batışın kopyası yine olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor