İsmet Tongo

İsmet Tongo

01 Temmuz 2010 | Perşembe

Aykut'a güvensizlik mukavelesi "1 yıl"

Başkan Aziz Yıldırım'dan seçme sözler: "Üç yıl sonra bütün sorumluluğu kendisine bırakacağız", "Aykut hem idari, hem de sportif direktörümüz olacak", "Türk hocalarına daha fazla güvenmeliyiz", "Ona güvenimiz sonsuz", "Artık bizler de değişmeliyiz", "Aykut'a Türkiye'nin ihtiyacı var", "Allah yolunu açık etsin."

SORU:

Bu kadar överek ve güvenerek Fenerbahçe'yi teslim ettiğiniz Aykut Kocaman ile neden 1 yıllık, göndereceğiz baştan belli olan Aragones ve Daum ile neden 3 yıllık mukavele yaptınız?

CEVAP:
Öz, kısa. Aykut'a bu kadar güven tantanasının arkasında yatan, "Acaba yapar mı yapmaz mı" korkusu.

SONUÇ:

Aykut ile bir değil en az bir yılı opsiyonlu üç yıllık mukavele yapılmalıydı. Yönetimin neden bir yıl olduğunu açıklaması inandırıcı değil. İstenseydi onunla da üç yıllık mukavele yapılabilirdi. Başta Yıldırım onu rahat bırakırsa gelecek hem F.Bahçe'nin, hem onun olur. Yeter ki bir yıllık komedi hatası ne yapılsın ne de o yanlış savunulmasın.

SON SÖZ AYKUT'UN:

Üzerimde büyük baskı var. Bu teşvik de edebilir. Top artık bende. Önemli olan ne kadar oynayacağım.

* * *
KiM KiME AYIP ETTi!

Çukurova Üniversitesi'nin iki yıl süren stadı kullanıma hazır. Üniversiteyi tebrik ederiz. Ancak ortada üzücü bir durum var. Stadın adı Fatih Terim olarak konmasına rağmen son dakikada Terim'in adı silindi. Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Fatih Terim hocamızı defalarca davet etmemize rağmen, bir kere bile olsun Çukurova'ya gelmedi. Bu yüzden onun adını sildik." Evet "goal.com"dan alınan haberin görüntüsü bu. Merak konusu ise kimin kime ayıp ettiği.

* * *
EN ŞANSLI BAŞKAN ADNAN POLAT
Galatasaray tarihine şöyle bir bakalım, göreceğimiz şey açık ve net ortadadır. 100 yılı geçen tarihte en şanslı başkan kesinlikle Adnan Polat'tır. Yönetimi borçsuz devreden Alp Yalman'dan sonra gelen Faruk Süren'le başlayan borç, Galatasaray'ı yiyip bitirmiştir. Yine Süren'le başlayan hayali stat, uzun yıllar sürmüş, 15 milyon dolar harcanmasına rağmen çivi bile çakılmadan unutulup gitmiştir. Polat şanslı başkandır. Çünkü devlet desteği ile yapılan Türk Telekom Arena yani Galatasaray'ın muhteşem stadı yakında teslim edilecek. Bu statla Galatasaray'ın kesinlikle düzlüğe çıkması gerekir. Ancak stat bitmeden gelen gelirlerin şimdiden harcanması endişe verici.

* * *
BİR PORTRE
BİZİM FARUK GÜRSOY

Futbola, Gana'dan beraber geldiği 10 arkadaşı ile Galatasaray'da başladı. Türk oldu, Kingston adını Faruk Gürsoy olarak değiştirdi. Yetişti, ancak Galatasaray dahil hiçbir takım onu beğenmedi. Şimdi Gana Milli Takımı'nın kalesinde çok başarılı maçlar çıkartıyor.

* * *
SUÇLU KİM
TAZMİNATI ÖDEYECEK OLAN

Fenerbahçe başkanı ve yönetim kurulu Daum'u yollama olayında baştan sona hatalıdır. Her fırsatta Fenerbahçe en büyük kulüptür diyenler, Daum olayını anında bitirip kapatmalıydılar. Daum'u kaçırtmak için, akla hayale gelmeyen şeyler yapılması da üzücüydü. Başkan ve yönetimi "Tazminatı biz cebimizden ödeyeceğiz" demekle asırlık Fenerbahçe'yi ezip geçmişlerdir. Yöneticiler şunu iyi bilmeli. Hiç kimse Fenerbahçe kulübünden ister hizmeti, ister parası ile asla büyük değildir.

* * *

DEDİ VE KODU
PASAPORT DOĞRU BAY HİDDİNK
Hiddink, Mesut Özil'i seyrettikten sonra şöyle demiş: "Yanlış ülkeden pasaport almış. Bizde oynamalıydı." -Bay Hiddink, Mesut doğru pasaport almış. Daha evvel bizim pasaportu alan Türk futbolcular ortada bile yok.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman için demiş ki: "Ertuğrul yaptıysa, Aykut da yapar." -Haklısın başkan. Sen Aykut'a karışmazsan, elbette yapar.

Beşiktaş Başkanı Demirören'in Guti ile ilgili ilginç sözleri: "Guti bize yakışmaz." -Doğru söze can kurban.

* * *
iNGiLiZLER SOYULDU
İngiliz Milli Takımı, Almanya yenilgisinden sonra otele döndüğünde gördükleri ile yıkıldı. Futbolcular odalarının soyulduğunu, kıymetli eşyaları ile forma, iç çamaşırı gibi şeylerin çalındığını görünce şaşırdılar.

* * *
VİTTEK'İN HAVASI DEĞİŞTİ!
Ankaragücü'nün Slovak golcüsü Vittek'in oynadığı güzel futbol ve attığı gollerden sonra futbol dünyasında itibarı arttı. Slovak futbolcu "Ankaragücü'den ayrılabilirim. Aldığım teklifleri değerlendireceğim" dedi.

* * *

İYİ... KÖTÜ... ÇİRKİN...
Her zaman aynı

Uruguay'ın defansını ayakta tutan Lugano formunu kaybetmeden yoluna devam ediyor. Alkışlar ona.

G.Saray'ın hali

Galatasaray yerlileri bitirdi, yabancı transferde tatile çıktı. Fazla geç kalmadan her şeyi bitmeli.

Hırsızlık ve olaylar
Güney Afrika'da hırsızlık ve olayların hâlâ devam etmesi, devletin otoritesinin olmadığını gösterir.

* * *
EN DEĞERLİ SÖZLER
"
Hakem hatasından dolayı özür dilerim." BLATTER (FIFA BAŞKANI)
"Forma aslanın ağzında değil midesinde." NİHAT KAHVECİ
"Aykut'un göreve gelmesine sevindim." OĞUZ ÇETİN
"Gol atmak değil, kupayı almak istiyorum." MESSİ (ARJANTİN)
"Capello için gitme vakti geldi." THE SUN GAZETESİ
"Bucaspor rekor transfer yaptı." BÜLENT UYGUN
"Halil Altıntop bizde kalacak." SKİBBE (E.FRANKFURT)
"Futbol tanrısına teşekkür ediyoruz." BİLD GAZETESİ

* * *
TRAFİK LAMBASI
Batuhan gene mi?
Genç futbolcu Batuhan artık medyada olaylarla değil güzel futbolu ve attığı goller ile
anılmalıdır.

Ha gayret Aykut
Aykut'u kurtarıcı gibi gösterenler, ona zarar veriyorlar. Şimdi Aykut'u görevi ile
baş başa bırakmalı.

Alkışlar Japonlar'a
Japonya elendi ama dünyada büyük alkış topladı. Genel kanı Japonlar'ın futbolda
daha büyük olacağı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor