İsmet Tongo

İsmet Tongo

31 Temmuz 2010 | Cumartesi

'Kupa'ya veda istifa nedenidir!

Galatasaray iyi yönetilmiyor. Galatasaray hayallerle yaşayan bir takım olmaya başladı. Galatasaray'ı yönetenler "Bu işi en iyi biz biliriz" diye diye Roma'yı yakıp yangını seyreden Neron'a dönmeye başladılar. Yabancı transferi bitirmeden Avrupa'da kampa gidiyorsun, sonra iki üç yabancı alıp geç geldiler diye kupa maçında kulübede oturtuyorsun. Bu nasıl iştir? 'Elindeki kaleciler bu işi taşımaz' dendiğinde inatla onları kalede oynatıyorsun. Aykut yıllardır burada hiçbir şey olamadı, Ufuk geçen yıl toplam 5 maçta forma giydi. İki kaleciye gerekli şansı vermeden oynatıp onları da bitiriyorsun. Baros sakatlandı, geçen yılki film gene vizyona girdi. Buca'dan alınan Mehmet Batdal çok yetenekli ama bugün tek santrfor yükünü taşıyamaz. "Kaleci alınacak mı?" dendiğinde "Düşünmüyoruz", "Orta sahaya bir adamla, çok kaliteli bir santrfor alınacak mı?" sorusunu ise "Bakıyoruz, arıyoruz" diye cevaplıyorsunuz. Neye baktığınız belli değil. Üstünüze elbise değil, takıma 3 futbolcu alacaksınız. Ayrıca yıldızları kulübede oturtan bir teknik direktörü de yollamak farz olmaya başladı. Haberiniz olsun. Fazla konuşmaya gerek yok. Galatasaray rövanşta elenirse bu da tarih yazarının tarihine geçecektir. Ve de bu kulübü yönetenlerin de yapacakları tek şey istifa olacaktır.

AYDIN YILMAZ
Altyapıdan A takım kadrosuna girdiğinde herkes onun için "geleceğin yıldızı" diyordu. Ama o beklenen patlamayı bir türlü gerçekleştiremedi. Böyle kalmasında suç, başkasının değil kendisinindir. Galatasaray ona her sezon başı, gerekli şansı verdi. Ama o, ismine yazık etti.
* * *

Yüzyılın en önemli sorusu
Uğur Meleke, Milliyet'te yazdığı yazısında soruyor: "Fenerbahçe-Galatasaray dost olmak zorunda mı?"
NOT:

Sorunun cevabını
* * *
Acaba ruh mu çağırdı?
Beşiktaş başkanı, milyon euro'ları harcayıp kulübün borcunu katlarken, ilginç bir açıklama yapmış: "100. yıl ruhunu yeniden gördüm." -Merak ettim. Sayın başkan bu ruhu acaba ruh çağırma partisinde mi gördü?

Fenerbahçe'nin yeni futbolcusu Dia taraftarları rahatlatacak ilginç bir açıklama yapmış: "Kapalı defans aşarım, geniş alanda uçarım." -Ne dersiniz; bu siyahi adam acaba futbolcu mu yoksa kendini uçak mı zannediyor?

* * *
Rijkaard, Schuster, Kocaman
Üç büyüklerin üç teknik teknik direktörü Avrupa kupalarına takımlarını iyi hazırlayamadıkları için hatalıdırlar. Normal şartlarda oynadıkları takımların seviyesi hiçbir zaman üç büyüklerin üstünde değildir. 3 beraberlik Türk futbolu için çok ayıptır. Ayrıca 'Medya'nın deplasmandan dönenlere, "Neden yenemediniz" yerine "Turu garantileyip dönüyorlar" demesi ise son derece düşündürücüdür. Tur elbette önemlidir. Ancak böyle zayıf rakiplerden beraberliği zor kurtarmak onlara asla yakışmamalı.

* * *
Elvan almışken ikinci altını da alıp geliver
Bu kıza ne yapılsa azdır. Şampiyonaya giderken ölümden döndü. Yarışa çıktı, fırtına gibi koştu ve 10 bin metrede altın madalya alırken en yakın rakibine nal toplatıp 22 saniye fark attı. Hadi Elvanım... Aleyhinde konuşanları utandırmak için 5000'de de ikinci altını kap, öyle dön.

* * *
Maradona bile kovulur!
Her büyük futbolcu büyük teknik direktör olmuyor. Bunu ben söylemiyorum, tarih yazıyor. Üstelik hiç kimse bulunmaz değildir. İşte Maradona Arjantin'i şampiyon yapamadı ve kovuldu. Bu kovulmadan bizimkiler de ders alır mı dersiniz. Zannetmem.

* * *

Kazım gitmen lazım
Evet, Kazım sorumsuz bir futbolcu. Basit bir kupa maçında atılan futbolcunun Fener'de yeri yoktur.

Futbol oynamalısın
Arnavut Lorik Cana sert ve can yakan futbolunu bir kenara koyup, bizlere gerçek futbolunu göstermeli.
Alkışlar Arda'ya
Geçen sezon gitmesi için uğraşılan Arda, Belgrad maçının yıldızıydı. Olmasaydı, yenilgi kaçınılmazdı.

* * *
Bu fikstürle bu kadro zor yürür
Eğri oturup doğru konuşacağız ve de fikstüre bakıp Galatasaray'ın işinin zorun da ötesinde olduğunu açık açık yazacağız .Önce şu maçlara bakalım: 1. hafta: Sivas (D), 2. hafta: Bursa, 3. hafta: Eskişehir (D), 4. hafta: Gaziantep, 8. hafta: Ankaragücü, 9. hafta: Fenerbahçe (D), 11. hafta: Trabzon( D). 13. hafta: Kayseri (D), 14. hafta: Beşiktaş. Fikstür gerçekten endişe verici. Galatasaray kesinlikle bir kaleci, bir 10 numara, bir de golcü almazsa, hüsran birinci devre sonuna varmadan en acı şekliyle kendini gösterir. Bir de bu maçlara Rijkaard'ın hatalı kadroları eklenirse, gelecek gelmeden her şey adamın yüzüne tokat gibi patlar, yönetim de yolu yarılamadan erken istifa etmiş olur..

* * *

ÇOK DEĞERLİ SÖZLER
"Transferin şampiyonu ama..." HAŞMET BABAOĞLU
"Körler, sağırlar birbirini ağırlar" ERDOĞAN ARIPINAR
"Şampiyonluk yolunda elbette iddialıyız" ERTUĞRUL SAĞLAM
"Artık vücudum futbolu kaldırmıyor" RONALDO (BREZİLYA)
"Beşiktaş'a asla kırgın değilim" TELLO (ESKİŞEHİR)
"Yıkılmadım, ayağa kalkacağım" RİBERY (BAYERN)
"Yönetim bizi tehdit etti" HAKAN ŞÜKÜR
"Gökhan Ünal bu takıma birkaç numara ufak" HAKKI YALÇIN
"Fenerbahçe... Eyvah! Eyvah!" SERGEN YALÇIN

* * *

Borç tırmanıyor

Aziz başkan "Bana para lafı etmeyin" diyor ama Fener'in borcu her geçen gün artıyor. Zor durum bu.

Yollar taşlıymış
Ferrari İstanbul'a başkanın özel uçağı ile geldi, şimdi kovulur gibi yollanıyor. Çok çirkin durum



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor