İsmet Tongo

İsmet Tongo

05 Ağustos 2010 | Perşembe

Gladyatörler mi kapışacak?

Düne kadar birbirleri ile ciddi rakiptiler. İki ayrı kanalda yorum yaparken birinin "Penaltı" dediğine diğeri "Değil" derdi. Ve de ikisinin birleştiği nokta hemen hemen yok gibiydi. Şimdi ilginç bir olay patladı ve Kanaltürk, Erman Toroğlu'nu transfer etti. Hem de Ahmet Çakar ile aynı programda karşılıklı spor olaylarını tartışmak kaydı ile. Ancak birinin ak dediğine, diğerinin inatla tersini söylemesi ardından bazı kanallarda olduğu gibi çıkacak danışıklı tartışmalar insanları bıktırır. Benim korkum, ikilinin yaptığı programın, fazlasıyla bu gibi bıktırıcı ağır tartışmalara sahne olmasıdır. Gönül bu isimlerden kayıkçı kavgası yerine gerçeklerin konuşulduğu eğitici bir spor programı bekliyor. Lig TV de yeni programlarla sezona girecek. Çok iyi profesyonellerden kurulu Lig TV'nin bu sezon yeni programlarda da başarılı olacağına inanıyorum. Şansal Büyüka, Erman Toroğlu'nun boşluğunu Mustafa Denizli ve Almanlar'ın dünyaca ünlü hakemi Markus Merk ile kapatmaya çalışacak. Bu programa üçü bir arada çıkacak, tercüme ise anında olacak. Diğer kanalların ise fazla bir şey yapacağına inanmıyorum. Onlar için bu sezondaki programlar eski tas eski hamamdan öteye geçmez.

* * *
TUR ATLAMAK ZORUNDASINIZ!
Bu işin şakası makası yok. Hem Galatasaray, hem Beşiktaş bu gece nasıl yaparlar, nasıl ederler bilmem ama mutlaka tur atlamak zorunda. İki takımın ilk maçta aldığı sonuçlar, o zaman da yazdığım gibi büyüklüklerine asla yakışmadı. Beşiktaş, İstanbul'da olduğu için şanslı... Çünkü kendi taraftarı ve seyircisi önünde oynayacak. Galatasaray ise İstanbul'da saçma sapan bir kadro ile oynadığı maçı berabere bitirmiş, şansını zora sokmuştu. Cimbom, onurlu ve sakin bir mücadele ile mutlaka turu atlayacaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gerek en önemli kişi teknik direktör Rijkaard'dır. Hollandalı hoca, umarım kadro seçiminde ve onları değişik yerlerde oynatma huyunu bu maçta unutur.

* * *
RAJKAARD'DAN MEHMET BATDAL'A TAM NOT
Mehmet Batdal, Galatasaray'da en güvenilen ve en çok sevilen futbolcu oldu. Attığı goller ile alkışlanan, kaçırdığı goller ile "Şansını kırar, onları da atar" diye güvenoyu alan Batdal'ı Rijkaard da beğendiğini açıkladı. Hollandalı hoca, "Batdal, uzun yıllar bu takımın formasını giyecektir" dedi.

* * *
FERRARİ YANLIŞI
Gerçekten de Ferrari'nin gönderiliş şekli, Beşiktaş adına büyük ayıptır. Geldiğinde krallar gibi karşılanıp omuzlarda taşınan, daha sonra da Beşiktaş'a her maçta defans dersi verdiği söylenen böyle bir adamı bir çırpıda silmeye çalışmak
bence yanlış oldu.

* * *
SUÇLU KİM?
Şampiyon yumruklar ve Cömert
Rahmetli Ahmet Cömert adına turnuva tertipleyenler, yaşayan efsane yumruklar Cemal Kamacı, Seyfi Tatar ve Celal Sandal'i asla bir kalemde silemez. Turnuvalar ya da isme tertiplenen kupalar, ancak yumrukları ile ringlerde ter akıtan sporcular adına olması bence doğaldır. Bu üç ismi yazarken Cemal Kamacı'nın Rene Rogue ile yaptığı unvan maçını hatırlamadan edemedim. Tatar ve Sandal'ın Ankara'da Milli Takım'a seçilmek için yaptıkları tek maçta, salonu nasıl doldurduklarını sırf ben değil
boks tarihi yazar.

* * *
DEDİ VE KODU
Sen yöneticilerden kork

İlginç açıklamalara devam eden Quaresma, "Gecekondu çocuğuyum" dedi ve ekledi: "Beni elimden tutup taraftarın önüne üçlü çekmek için götürürlerken tedirgin oldum."
-Aman Quaresma! Sen taraftarlardan değil, ne yapacakları belli olmayan yöneticilerden
kork!

* * *
Galatasaray'dan bir türlü gidemeyen Brezilyalı Elano'ya Juventus, Milan, İnter, CSKA Moskava ve Rubin Kazan talipmiş.
-Sakın inanmayın. Elano'ya bir yıldır en az sekiz kulüp daha talip olmuştu. Ama o hâlâ İstanbul'da. Üstelik takım formasıyla değil,
elbisesiyle müşteri bekliyor.

* * *
Dos Santos kalmalıydı
Ben Dos Santos'un gidişine üzülmüştüm. Onda futbolda olan güzel şeylerin var olduğu her hareketinden belliydi. Ama 4-5 aylığına geldiği yerde bir şeyler göstermesi de zordu. Dos Santos, Rijkaard'ın
elinde kısa sürede yeteneklerini gösterir hale gelebilirdi.

* * *
BİR PORTRE
ELVAN VE BEKELE
Bir Portre'nin konuğu bir değil iki tane... Bir altın bir gümüş madalyalı Elvan ile yine altın madalyalı Bekele. İkisi de yakaladıkları başarılar ile tarihe geçti. Beklentimiz bu iki şampiyonun peşinden, yeni başarılı kızlarımızın çıkması ve daha nice altın madalyalar kazanmasıdır.

* * *
İYİ... KÖTÜ... ÇİRKİN...
Dobra genel müdür
Genel Müdür Yunus Akgül iyi işler yapan ve dobra dobra konuşan kişiliği ile büyük bir
"Bravo"yu hakediyor

Herhalde üzüldüler
Bursaspor'un formasına reklam vermek istemeyenler, muhtemelen onun şampiyon olmasına
da üzülmüşlerdir.

Olmadı Hatipoğlu
Elvan-Bekele
olayında zamansız açıklama yapıp Milletin neşesini kaçıran Ertan Hatipoğlu gerçekten
büyük bir ayıp etti.

* * *
Trafik lambası
Guiza ayıbı
Dün Güiza için her şeyi söyleyen ve onu aşağılayan Fenerbahçe'nin bugün ona forma
vermesi hatadır.

Ah Sofuğlu ah!
Genç motorcumuz Kenan Sofuoğlu son turda yaptığı hata sonunda birinciliği kaybetti
ve bizleri üzdü.

Altın Kız Nevin
100 metre engellide muhteşem bir yarış çıkartan Nevin Yanıt, altın madalyası ile genç
kızların idolü oldu.

* * *
Çok değerli sözler
"Hepsi iyi de Galatasaray mı kötü?" TANER AŞKIN
"Transferime kulübüm karar verir." MESUT ÖZİL
"Hoca kime denir?" NACİ ARKAN
"Bazıları şansını iyi kullanamadı." AYKUT KOCAMAN
"Değişim başkan Yıldırım'la başladı." GÜRCAN BİLGİÇ
"Kartal'a Savunma Bakanı lazım." YEMEN EKŞİOĞLU
"Elano hemen satılmalı." BÜLENT TULUN
"Bir haftalık süre F.Bahçe'ye yarar." RIDVAN DİLMEN
"Güzel günler yakın." SELÇUK YULA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor