İsmet Tongo

İsmet Tongo

08 Ağustos 2010 | Pazar

Macera dolu...

Avrupa Ligi ön eleme maçlarından zor kurtulduk.
Play-off turunda karşımıza bu defa macera dolu rakipler çıktı. İlk bakışta ahkamlar kesildi.
Biri zor (Trabzon'a Liverpool için), biri orta (Fenerbahçe'ye PAOK için), ikisi kolay (Galatasaray'a Karpaty Lviv, Beşiktaş'a HJK Helsinki için).
Bu görüşteki medyanın maç sonlarında neler yazacağını şimdiden görür gibiyim. Esas konumuza geçelim ve dört takımdan üçünü ilgili arkadaşlara bırakıp Galatasaray için birkaç satır yazalım. "DİKKAT" DİYELİM: Galatasaray'ın rakibi görüntüde fazla ahım şahım bir takım değil.
Ama bu Cimbom'un kolay tur atlayacağı anlamına gelmiyor. Galatasaray'ı eleyen Tromsö'yü unutmayalım.
Belgrad'ın verdiği sıkıntı da işin çabası.
Galatasaray hâlâ ideal kadrosunu kuramadı.
Takıma (ben inanmıyorum ama) kaleci aranıyormuş.
Hâlâ "Baptista mı gelsin, yoksa Rosicky mi?" diye tartışılıyor. Bu arada Ledesma'nın işi bitmiş, gün sayıyormuş. Şunun şurasında ligin başlamasına 1 hafta kaldı. Bitirin şu transferi Allah aşkına. KİMLER İYİ?: Ben şahsen Galatasaray'a yeni gelenler içinde Pino ve Mehmet Batdal'ı çok beğendim. Lorik Cana yanındakiler ile uyum sağlayamıyor. Neill aynı, Kewell ise iddialı.
Arda en iyilerin başında geliyor. Baros bekleniyor. KİMLER KÖTÜ?: Beğenmediklerimin başında Ali Turan var. 'Formsuzum' diyor ama altı ayı boş geçirdiğini unutuyor. Serdar sonuca giden yolu bulmalı. Sabri, Barış, Servet, Hakan ve Gökhan etkili olacakları günleri çabuk getirmeliler. GÜVEN VERMEYENLER: Bence iki kaleci.
Ancak Ufuk'u tam seyretmedik. Aykut'un 'bugün var, yarın yok' modelinden kurtulup güven vermesi lazım. DEĞİŞMEYENLER: Rijkaard ve Neeskens fazla değişmeden devam ediyorlar. Geçen yılki gibi takımı oynatmaya devam ederlerse 'Galatasaray'ın işi zor' demektir. SONUÇ: Macera dolu rakipler tabii ki dünya devi Liverpool hariç, bizi fazla üzmezler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor