İsmet Tongo

İsmet Tongo

12 Ağustos 2010 | Perşembe

Galatasaray ümit vermiyor

Bugün perşembe, yarın cuma. Ondan sonrası cumartesi. Yani Süper Lig'in ilk günü ve Galatasaray deplasmanda Sivasspor ile oynayacak. Geriye dönüp bakıyorum. Sezon başından beri Galatasaray hâlâ kendine gelememiş. Hazırlığın iyi geçmediği sonuçlardan belli. Formsuz futbolcuların varlığı bana ümit vermiyor. Oynanan futbol kötü. Düzensizlik ve keşmekeşlik ön planda. Elano elde kalmış. Sebep Pino'nun sakatlığı. Pino bile bile sakat mı alındı? Yoksa sağlam mı? Transferi ile ilgili ithamlar ağır. Adnan Sezgin'in açıklama yapması bence şart. Hâlâ alınamayan transferler masal kahramanı gibi oldu. Ha geldi, ha gelecek diye diye günler geçiyor. Baptista'ya dikkat. Bu kadar ucuza verildiğine göre vardır bir illeti. Kaleci alımından hiç kimse bahsetmiyor. Bu iki kaleci ile bu ligin bitmesi zor. Sayın Polat ve Sezgin neye güveniyorlar çözemiyorum. Kaleye en az geçen Ufuk belki bir yetenek ama yetişmesi için beklemek şart. Sezon başından beri kimi oynatacağına karar veremeyen Rijkaard'ın bu konuda hatası çok. Mutlaka kaleci istemeliydi. Galatasaray, Sivas'ta galip gelebilir ama bu her şeyin düzeldiği anlamına gelmez. Avrupa Ligi'ndeki maçı da unutmamak lazım. Kısacası kaleci dahil transferlerin kısa sürede bitmesi şart.

* * *
BİR PORTRE
BEŞİKTAŞLI NECİP

Milyon dolarlarla transfer edilenler arasında altyapıdan çıkıp formayı kapan 18 yaşındaki Necip her hafta alkış topluyor. Orta sahanın solu ile ön libero da oynayan geleceğin yıldızı, şımarmadan devam ederse hem kendi, hem de Türk futbolu büyük bir futbolcu kazanır.

ALINTILAR
Galatasaray camiasının Fatih'e gösterdiği sabrı, Fenerbahçe camiası Aykut'a göstermez. Ligde alınacak iki kötü sonuçta işi biter" HINCAL ULUÇ FOTOMAÇ GAZETESİ

HAFTANIN SORUSU
Quaresma'nın ödülleri
Beşiktaş'ın yıldızı Quaresma, Portekiz'de oynarken 2007'de "ALTIN TOP", 2008'de İtalya'da "ALTIN BİDON" ödülünü kazandı. Merak konusu acaba Portekizli futbolcu Türkiye'de hangi ödülü alacak.

UFAK AMA ÇOK GÜZEL BİR STAT
Efendim sitemizin 500 metre ötesinde 3 bin kişilik, ufak ama son derece işe yarar sevimli bir stat yapıldı. Samandıra Sevenler Caddesi'nde hizmete giren stada Hakan Şükür adı verildi. Sancaktepe Belediyespor Üçüncü Lig'deki maçlarını burada yapacak. Ayrıca statta atletizm parkuru ile çok yönlü iki de salon bulunuyor. Başkan İsmail Erdem ile belediye tesis dairesini kutlarım. (sancaktepeses.com / Teyfik ERK)

DEDİ VE KODU
'FORMALARI SİZ ALIN'
Ben seneki Trabzonspor kadrosunu çok beğeniyoruz. Doğrusunu isterseniz, bu kadroyla bu takım şampiyon olamazsa bunun sorumlusu Şenol Güneş olur. Büyük fedakarlık yapan Sadri Şener ve yönetimine "Bravo" derim. Bu arada Hacısalihoğlu'nun taraftarlara mesaj da güzel: "Jaja'yı biz aldık, formaları da siz alınız." Hadi bakalım bordo-mavililer, pamuk eller cebe.

SUÇLU KİM?
ALEX'İ BİTİRMEK İSTEYENLER
Türkiye'ye, Hagi'den sonra gelmiş en büyük yabancı. Kaldığı uzun sürede F.Bahçe'ye çok şeyler verdi. Dürüst, dobra dobra konuşup hiçbir şeyden çekinmeyen ve futbolu çok iyi bilen Alex şimdi yollanmak isteniyor. Hem de ona yakışmayan yollarla. Fenerbahçe bir konuda vefasızlık ediyor. Zamanı gelince Alex gönderilme yerine kulüpte tutulsa ve ona görev verilse çok yararlı olur. Mesela altyapının başına getirilebilir ve burada çok genç yetiştirir.

TRAFİK LAMBASI
TRT VE DAUM

TRT "Kokain"den sabıkalı ve de Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılan Daum'u yorumcu olarak alamaz.

BÖYLE DEVAM
Teofilo geçen sezon topa vurmadı. Ama herkes ona sahip çıktı. Şimdi golcülüğünü göstermek zorunda.

CENK'E TEBRİKLER
Villarreal'de mükemmeldin. Yarınlarda da böyle oynarsan, Beşiktaş ve Milli Takım kalesi senindir.

PREKAZİ BOŞA KONUŞTU
Galatasaray'ın tarih yazmış unutulmaz futbolcularından Prekazi, OFK Belgrad maçına gelen Adnan Polat'a bir ön libero ve bir de santrfor tavsiye etti ve "Mutlaka alın" dedi. Bence Prekazi yanlış yaptı. İki Adnan, işe yaramaz (!) ya da sakat futbolcu alır. Onların genç yeteneklerle işleri olmaz. Unutmadan, Prekazi futbolu bilir ve futbolcudan da çok iyi anlar.

TRABZON STADI 42 BİN KİŞİLİK OLUYOR
Başkan Sadri Şener "Akyazı'da yapılacak stadımızın hazırlıkları bitti. İki aya kalmaz ihaleye çıkarılacak. Yılbaşına doğru temel atma töreni yapılır. Ayrıca 31 bin kişilik stadımız Başbakanımız Tayyip Bey'in isteği ile 42 bin kişiye çıkarıldı" dedi.


ÇÖL LİGİ BAŞLIYOR
Bütün Türkiye çöl sıcağı ile yanıp tutuşuyor. İnsanlar sokaklarda 40 ile 55 derece arasında sıcaklıkta zor yürürken Futbol Federasyonu skandal bir kararla ligi başlatıyor. Ardından da fikstürdeki ikinci bir skandalı devreye sokuyor. Bir maçı saat 19.30'da, başka bir maçı ise gece 22.00'de oynatması şaşkınlık yaratıyor. Federasyonun şu son açıklaması ise her şeyin üstüne tuz biber ekecek cinsten. "Bekleyin" diyor federasyoncular, sonra devam ediyorlar: "Bu sıcaklar bir ay sonra bitecek." Vicdana davet ettiğim Futbol Federasyonu yetkililerine uyarım şu olacak. Allah göstermesin ama eğer bir kişi ölürse bunun sorumlusu sizler olacaksınız. Haberiniz olsun.

ÇOK DEĞERLİ SÖZLER

"Bu Fenerbahçe'yi tanıyamadım" GUUS HİDDİNK
"Bizim için hoş bir kura olmadı" STOCH (F.BAHÇE)
"Beşiktaş'tan ayrılmak zor oldu" TELLO(ESK)
"Yolumuz daha çok uzun" SCHUSTER (BJK)
"Kimseye taviz yok" ERTUĞRUL (BURSA)
"Teofilo meğer golcüymüş" İBRAHİM SETEN
"Bu sezon gol rekoru kırarız" DOĞAN KÜÇÜKEMRE
"Sahada konuşacağız" ŞOTA (KAYSERİ)
"Liverpool bizden çekiniyor" SADRİ ŞENER

İYİ

Uyumları iyi
Beşiktaşlı Guti ve Quaresma'nın uyumu iyi gözüküyor. Umarım sezon sonuna kadar böyle oynarlar.

KÖTÜ

Ankaraspor
Kaprisler uğruna küme düşürülen, daha sonra da ligden çıkarılan Ankaraspor'a yapılanlara af yok.

ÇİRKİN
Törene gelmeyenler
Trabzonspor, Süper Kupa'yı aldıktan sonra, Bursaspor'un törene Ertuğrul'un baskısı ile gelmesi ayıplandı.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor