İsmet Tongo

İsmet Tongo

19 Eylül 2010 | Pazar

Yıkık takımın 3 puanı

Hollanda'lı Rijkaard, Kaptan Arda'nın yokluğunda takımın bütün yükünü "Bosna'lı Hamal" Misimovic'e yüklemişti. Rijkaard'ın Misimovic'ten şunları istemişti.
1 - Takımın beyni olacak ve oyunu sen kuracaksın. 2 - Pas trafiğini idare edecek ve kanat akınlarını yönlendireceksin. 3 - Fırsat bulduğun anda bol şut atıp gol şansını deneyeceksin. Doksan dakika sonunda bay on numara, Bucaspor karşısında bu görevlerin üçünü de tam olarak yapamadı. Üstelik, Galatasaray ilk devre de Misimovic'e gelen topların dikine oynanıp kanatların unutulması ile çok pozisyon kaybetti.
Halbuki Bucaspor defansını çökertecek iki futbolcudan biri Kewell, diğeri ise Pino idi. Onlar durunca Baros'un gol şansı da yok oldu.
Dikkat edilecek başka bir konu da. Geri dörtlü ile orta saha arasında çok boşluk olması idi.
Geriden çıkan paslar, bu yüzden Bucalıların kolayca kestiği top haline geliyordu.

Başka formayla küme düşer
İlk yarı için genel kanı şuydu. Tenkit edilmeyecek kadar boş dakikalardolu. İnsiua ve Misimovic uyum sıkıntısı çekiyor.
Orta saha yok. Baros top gönderecek adam arıyor. Mehmet Batdal'ın ikinci, golcü olarak bir an önce dönmesi şart gibi geliyor bana.
Her şeye rağmen Arda dönünce, Misimoviç'le çok iyi kurtarıcı ikili olurlar.
Galatasaray ikinci yarıya değişiklik yapmadan çıkmıştı. Hollandalı hoca Aydın'la Lorik Cana'yı kan değişikliği fonundan oyuna alabilirdi. Benim için futbol bu. Daha iddialı olarak isterseniz şunu da yazabilirim: Bugünkü Galatasaray'ın formasını çıkartıp, başka bir forma giydirin, inanın bana küme düşer. Atılan gole rağmen yazdıklarımın arkasındayım.
60. dakikada Ayhan'ın attığı golün değeri sadece puan cetveline 3 puan olarak yazılması idi. Bu golle Galatasaray hayat buldu. Stadı dolduran 40 bine yakın sarı kırmızı takımı özlemiş "EGE"li yi mutlu etti. Rijkaard ve ekibi "şimdilik" kurtuldu. Oyunun son 20 dakikasına dönelim. Gol Galatasaray'ı rahatlattı. Ancak Ufuk, Ragıb'ın müthiş bir şutunu kurtardı.
Bu dakikalardan sonra Buca oyunu bıraktı.
Galatasaray özellikle Pino'nun ayağın gollük pozisyonları kullanamadı ve maçta 1-0 bitti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor