İsmet Tongo

İsmet Tongo

25 Eylül 2010 | Cumartesi

Metin Oktay'ı kullanmayın

Son günlerde Galatasaray'da en önemli konu; Metin Oktay için yapılacak gece. Bunu tertipleyen Doğan Hasol imiş. Arkasındaki gizli kahramanın ise Hayrettin Kozakolduğu söyleniyor. Metin Oktay tarihin en büyük golcülerinden biridir. Ona yapılacak gecelerin hepsini alkışlarım. Ama onun adını kullanıp istismar edenlere karşıyım.
Şimdi sormak isterim; 100 yıllık Galatasaray'da ölen sadece Metin Oktay mı? Gündüz Kılıç var, Mustafa Pekin var, Suphi Batur var...
Ve daha bir sürü unutulmaz isimler her zaman Galatasaray'ın tarihinde yerlerini almışlardır.
Hasol'un tertiplediği geceye davet edilenlere baktığımda tipik bir muhalefet gecesi gibi geldi bana. Elbette Oktay'ın dünü, bugünü, yarını konuşulur. Ama o gecenin ağırlıklı konuşma konusu olarak kesinlikle Galatasaray'daki şirketlerin birleşmesi ön plana çıkar. Buna kimse "Hayır" diyemez. Çünkü tüm Galatasaraylılar'ın hepsi dedikoduyu çok severler. Onlar için her yeni dedikodu yeni bir kan gibidir.
Bir kere daha uyandıralım! Böyle bir gece, sadece Metin Oktay'a ait özel bir toplantı havasında geçecekse yapanların hepsini candan kutlarım. Ama dediğim gibi başka konular bu işe girecekse onların hepsini Metin Oktay'ı kullandıkları için ayıplarım.

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ
Her zaman yazarım, her fırsatta da söylerim.
Fenerbahçe'nin rakibi kendisidir. Mutlaka, hiç umulmadık anda bir şey yaparlar ve takıma zarar verip puan kayıplarını seyrederler. Her dönemde böyle olmuştur. Özellikle bu gibi günlerin kahramanı Aziz Yıldırım'dır. Son olay da onun eseridir. Sayın başkan Volkan'ın düğününe "Ali Şen gelirse ben gelmem" diyerek ortalığı karıştırmıştır.
Söylenecek tek söz şu: Bir başkan böyle laflarla kimseyle muhatap olmaz. Kaldı ki karşısındaki isim Ali Şen, eski bir başkandır ve tribünlerin sevgilisidir. Ali Şen şimdi sessiz. Ama faturayı ağır keser! Aziz Yıldırım'a hatırlatalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor