İsmet Tongo

İsmet Tongo

14 Ekim 2010 | Perşembe

Küme düşme hattı!

Daha evvelce, daha doğrusu lig başlarken yazdığım bir yazıda G.Saray'ı ciddi şekilde uyarmıştım. Demiştim ki: Bir santrfor, bir orta saha, bir de gerçek bir kaleci almazsanız, Avrupa Ligi'nden elenir Süper Lig'de de 6. haftaya varmadan yok olursunuz.
Söylediklerim aynen çıktı. Galatasaray, Avrupa Ligi'nden utanacağı bir takıma yenilip elendi. Süper Lig'de ise, 7 haftada, 7 puan eksikle, 7. sıraya yerleşip adına yakışmayacak bir iş becerdi.
Şimdi Cimbom'un önümüzdeki yedi haftasına bakalım.
8. Hafta: Galatasaray-Ankaragücü 9. Hafta: Fenerbahçe-Galatasaray 10. Hafta: Galatasaray-Antalyaspor 11. Hafta: Trabzonspor-Galatasaray 12. Hafta: Galatasaray-Bursaspor 13. Hafta: Kayserispor-Galatasaray 14. Hafta: Galatasaray-Beşiktaş Ben ne kahinim ne de falcıyım. Galatasaray'ın ilk altı maçına baktığınızda, bu kadro ile bu takımın bundan daha ileri gidemeyeceği açıkça belliydi.
Galatasaray sorumluları ısrarla gerçek bir santrfor almadılar. Hatta kaleciye bile gerek duymadılar. Orta sahaya alınan ortada.
Ama ben ondan hâlâ ümitliyim.

BU İŞİN ŞAKASI YOK
Gelelim G.Saray'ın ikinci bölümündeki düşme-kalma maçlarına.
Bu işin şakası yok. Yedi haftalık maçlara baktığınızda G.Saray'ı gerçekten hem zor, hem de tehlikeli günler bekliyor.
G.Saray'ın yedi maçının dördü, "Dört" büyüklerle olacak. Diğer üç maç ise ligin "Kabadayı" takımları ile yapılacak Kimse alınıp, darılıp kırılmasın. G.Saray'ın önündeki yedi maça baktığınızda "Endişe" demir perde gibi karşımızda duruyor.
Eğer Cimbom ilk altı maçtaki gibi dokuzon puan kaybederse "Düşme" hattına en yakın adaylardan biri durumuna gelir. Hiç kimse "Olmaz böyle şey demesin" olur.
Puanlar bu sene aslanın ağzında. Uyarmak bizden. Bizi mahcup etmek onlardan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor