İsmet Tongo

İsmet Tongo

16 Ekim 2010 | Cumartesi

Yiğit beyin tüzüğü

Halen Galatasaray'da başkan Adnan Polat'tan sonra en yetkili kişilerden biri olan Yiğit Şardan, rahmetli Özhan Canaydın'a hakaret etmekten "3 ay geçici çıkartılma cezası" almıştı.
Ancak disiplin kurulunun bu kararı, yürürlüğe girmesi için4 yıldıryapılan hiçbir genel kurula onay için sokulamadı. Amaç, Yiğitbeyin yönetim kurulu üyeliğinin devamını sağlamaktı. SORU: 1-Madem böyle bir yol vardı, daha evvel hakaretten ceza alan ve Galatasaray'a hizmetleri hâlâ konuşulan Yurdaşen Karahasan, Necdet Çobanlı ve Turgay Şeren ile diğer cezalı üyeler neden yıllarca süründürüldü?
Şardan hayranı yönetim "Bir üye, hakaretten ceza alsa ya da genel kurulda affolsa bile, hiçbir kurulda görev alamaz" maddesini kaldırmak istiyor.
Sebep Yiğitbeyin onaysız cezasına rağmen, yönetimde göreve devam etmesini sağlamak için. SORU: 2- Yiğit beyin çıkarına göre kaldırılmak istenen hakaret maddesi gelecekte çirkin olaylara sebep olmayacak mı? Elbette olacak.
Mesala; bir üye başkana küfür edip, ceza alsa bile , isterse o da başkan seçilebilecek.
Sayın Polat yönetimi: Arkadaşınız için tüzükte küfür ve hakaretin karşılığı olan cezayı kaldırmaya, daha doğrusu Galatasaray'ın örf, adetlerini yok etmeye hakkınız var mı?

Yoksa tuzak mı?
Daha evvelce bugüne ertelen Tüzük tadili genel kurulu için Galatasaraycamiasında dedikodular roman olacak hale geldi.
Dört aydır bir hukuk profesörü olan Mehmet Helvacı'nın başkanlığında hazırlanan yeni tüzük taslağındaki 7 madde için, yönetim 7 ayrı önerge ile kanuna ve yönetmeliklere karşı olan maddelerin değiştirilmesini isteyecekmiş.
Eğer doğruysa, yönetimin kendi hazırlattığı tüzüğü, kendisi yeniden düzeltilmesini istemesi herkesin dilinde. Bu olay için ayrıca herkesce "Polat'a tuzak hazırlandı" deniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor