İsmet Tongo

İsmet Tongo

24 Kasım 2010 | Çarşamba

Misimovic nereye?

Bosnalı bir ana babadan Almanya'da doğma Misimovic, ceketini omzuna asıp çekti gitti. Eski takımı Wolfsburg'a "Aman beni Galatasaray'dan kurtarın" demeye. Eğer bu kurtarma operasyonu olmazsa, başka bir kulüple anlaşmaya.
Önce şunu açık açık yazalım. Galatasaray'ın Misimovic ile ilgili anlaşması "Para ödeme" şartına bağlı. Galatasaray her sene başında Wolfsburg'a ve Misimovic'e anlaşmada yazılan parayı ödemezse, akit otomatikman düşüyor.
Misimovic'in Galatasaray'a transferi bin bir naz ve zorlukla oldu. Bosnalı Galatasaray'a gelmek için her türlü zorluğu çıkarttı. İyi para aldı. Ama gözden kaçan bir nokta vardı o da şuydu: Wolfsburg, kendilerini şampiyon yapan bir futbolcuya neden "izin" verdi?
Soru açık ve netti: Misimovic "Müzmin sakat" mıydı?, yoksa "Çaptan mı düşmeye" başlamıştı?
Misimovic Galatasaray'da bekleneni veremedi.
Yanlış yerde oynatıldığından şikayet etti.
Evinden, arabasından, kaldığı yerden arkadaşlarından, takımdan hep şikayetçi oldu. Ama bütün bunlardan şikayetçi olmasına rağmen bir şeyi unuttu. Oynadığı kötü futboldan dolayı ondan şikayetçi olanları. Rijkaard sabırlıydı. Ama Hagi öyle değildi. Ona fazla dayanamadı ve kadro dışı bıraktı.

Bundan sonra ne olur?

Evet, Misimovic ceketini omzuna asıp, çekti gitti. Peki şimdi ne olacak?
Fazla bir şeyin olacağına inanmıyorum. Bu soruyu Adnan Sezgin'e sordum. Bana şöyle cevap verdi: "Geri gelip Galatasaray'da oynayabilir. Başka bir kulüp bulup Galatasaray'dan ayrılabilir.
En kötü ihtimal Galatasaray sezon sonunda ödeme yapmaz ve akit bozulur. Beklemekte yarar var. Bakalım zaman ne gösterecek."
Misimovic'in kaliteli bir futbolcu olduğu gerçek. Ama o hâlâ geçen sezon oynadığı güzel futbol ve şampiyonluktaki ağırlığı ile yaşıyor.
G.Saray'ın şu tarihi kötü günlerinde iyi bir maçını hatırlayan var mı? Varsa lütfen yazsın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor