İsmet Tongo

İsmet Tongo

11 Nisan 2011 | Pazartesi

Söylenecek laf kalmadı

MAÇTAN ÖNCE: Gün Galatasaray-Trabzonspor maçı ile şenlenecek. Ama Galatasaray'da kimse konuşmuyordu.
Herkes koltuk peşindeydi. Vah Avrupalı vah! Trabzonspor'da başkan Sadri Şener, esprileri ile ortalığı yumuşatmak istiyor...
Taraftarlar Trabzonspor'u İstanbul'da krallar gibi karşılarken, Senol Güneş "Fırsattan faydalanmalıyız" diyordu.
Maçtan bir gün evvelinin en güzel açıklaması ise Fenerbahçe AsbaşkanıAli Koç'tan gelmişti: "İnancım yüzde 50.1"

MAÇ GÜNÜ: Stadın hali eski 'Mili Eğitim Nazır'ının sözlerine uygun: "Okullar olmasa Milli Eğitimi ne güzel idare ederim." Türk Telekom Arena bomboş. Sessiz maçı seyreden bakanımız Faruk Özak'la, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener herhalde iç çekip "Şu taraftarlar olmasa maçları küfürsüz kavgasız ne güzel idare ederiz" demişlerdir.

İLK DEVRE: Hakemin düdüğü çaldıktan iki dakika sonra Yekta nefis bir şut attı, gollük topu kaleci Tolga tutarken, Galatasaraylı futbolcu da sakatlanıp oyunu terk etti.

Unutulan gerçek

Bülent Ünder, eldeki sağlamlar içinden en uygun kadro ile sahaya çıkmış. Üstelik geçen yönetimin dışladığı genç santrfor Cem Sultan yedek kulübesinde görev bekliyordu.
İlk yarıdaki top oynama üstünlüğü zaman olarak Galatasaray'da idi ama ciddi bir gol pozisyonu da asla ortalıkta yoktu. "Al gülüm ver gülüm" futbolu, beraberliğin ilk habercisi idi.
Buda ne Galatasaray'a ne de Trabzon'a yarardı.

İKİNCİ DEVRE: İkinci yarıda Trabzonspor galibiyet golünü atmak için rizikolu oyuna başladı.
Kazım'ın atılması bordo-mavili takım için avantajdı. Nitekim Burak verdiği pası deparla geri alıp golü atınca, Karadenizliler için sevinç kutlaması televizyon karşısında oldu: 0-1 Galatasaray bu maçta Trabzon'dan iyi göründü ancak bu, galibiyet için yetersizdi.
Trabzonspor ise son 20 dakikadaki oyunu ile liderliğini geri aldı.

SONUÇ: Trabzon'da bayram, Fenerbahçe'de ise hayal kırıklığı vardı. Sonuca Galatasaraylılar sevindi ama unutulan şey, Cimbom 'un puan cetvelinde düşme hattı ile arasında tek takım kaldığıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor