İsmet Tongo

İsmet Tongo

15 Nisan 2011 | Cuma

Aysal'ın işi çok zor!

Ünal Aysal, başkanlığa adaylığını nihayet açıkladı. Bu beklenen bir şeydi. Ben Ünal Aysal'ı TV'de dikkatle izledim. Konuşmalarında bana göre eksiler artılarından daha fazla idi. Ona bazı uyarılarım olacak.
1 - Galatasaray asla yangın yerine dönmemiştir.
Borcu fazladır, futbolda kötü bir sezon geçirilmektedir. İdari yönden çöküntü içerisindedir.
Ancak, bütün bunlar Galatasaray'ın yanıp bittiği anlamına gelmez. Galatasaray mal varlığı ile en zengin kulüptür.
3-4 sene önce geçirdiği büyük bunalımı çok değerli bir arsasını satıp atlatan Real Madrid gibi, Cimbom da Riva'daki arazi üzerinde villa yaptırıp satar, sorunu çözer. Sayın Aysal şunu bilmelidir. Galatasaray "Küllerinden doğacak" hale gelmemiştir. Bu düşünce camianın büyük çoğunluğunda üzüntü kaynağı olmuştur.
2 - Sayın Aysal'ı basın toplantısında izledim.
Bana çekingen, ürkek ve Galatasaray'ın sorunlarını az bilen biri gibi geldi.
Bu da her şeyin ona tam anlatılmadığı anlamın gelir. Yaldızlı laflar, iddialı konuşmalar yerine ben ondan sade ama kısa, nokta atışı gibi sorunu çözecek sözler beklerdim.

Beğendiğim açıklaması
3 - Aysal'ın en çok beğendiğim açıklaması: "Cebimden para vermem." Bu kesinlikle kulüpleri batırmaktadır ya da başkanlarının isimleri ile anılacak "Hanedana" götürmektedir. Mesela Başiktaş'ta "Demirören", Fenerbahçe'de "Yıldırım" gibi. Ayrıca Aysal'ın bu konuyu açıklaması onu"Para babası" gibi görenleri şaşırtmıştır.
4 - Bu yönetim ile Ünal Aysal'ın başarılı olacağına kesinlikle inanmıyorum. Ali Dürüst'ün Aysal'dan sonraki adam olması gerekir. Öztürk'ün yıllarca Galatasaray yönetimlerinde başarı ile çalışan Ali Dürüst'ün üstünde olması ise düşünülemez.
Adnan Öztürk ile Refik Arkan'ın yararlı olacağına kesinlikle inanmıyorum. Celal Gürcan, Abdurrahim Albayrak, Burak Elmas gibi isimlerin listede olamamasına şaşırdım.
6 - Sonuç olarak sayın Ünal Aysal'ın bu liste ve yaldızlı lafları ile Galatasaray'ı kurtarması oldukça zordur. Hele bu listeye İnan Kıraç ve Faruk Süren'in eli değmişse, işinin ne kadar zor olduğunu
uyarı kabilinden şimdiden hatırlatırım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor