İsmet Tongo

İsmet Tongo

26 Nisan 2011 | Salı

Gerets'e hayır!

Ünal Aysal'ın adaylığı söz konusu olduğu günlerde şunu yazmıştım: "G.Saray'ın yeni hocası Gerets olacaktır." Ama bir gerçek var ki Belçikalı hoca G.Saray'ı bataktan çıkartacak teknik direktör değildir. Halen Fas Milli Takımı'nı çalıştıran Gerets için en ideal takım da orasıdır.
Gerets elek üstü bir hoca olsa, Marsilya'dan daha sınıflı bir ekibin başına geçerdi.
Ayrıca Gerets'in tercih edilme nedenlerinden birisi, futbol şubesinde içerden ya da dışarıdan görev alacakların onu diledikleri gibi yönlendirmek istemeleridir.
Şu günlerde G.Saray'a lazım olan hoca tipi; otoriter, kariyerli ve asla taviz vermeyen biridir.
Başkanlığı kim kazanırsa kazansın, gelecek teknik direktör torpilli değil, G.Saray'ı kurtaracak kişi olmalıdır. Eşle dostla, yakın ilişki ile seçilecek adamdan hayır gelmez.
G.Saray için şu an en uygun isim Terim'dir.
Ama Fatih hoca için, sahaya çıkıp takım çalıştırmak artık bitmelidir. O plan-program yapmalı, transfer başta olmak üzere futbolla ilgili konuların patronu olmalıdır. Yani eşofmansız Terim günleri başlamalıdır.
Lucescu ve Avcı da olur
Terim olmaması halinde kesinlikle gelmesi gereken kişi Lucescu'dur. Rumen hocanın yanına, tecrübe ve gelecek acısından verilecek kişi de Abdullah Avcı'dır. Bu ikilinin iş sınırları iyi çizildiğinde kurtuluş ilacı da bulunmuş olacaktır.
Lucescu gönderiliş şeklinden dolayı Galatasaray'a kırgın olabilir. Ama bu da çözülmeyecek bir şey değildir. Lucescu'nun tecrübesi, bilgisi Avrupa kupalarındaki başarılı kariyeri Gerets'e fark atacak kadar güçlüdür.
Sayın Ünal Aysal 50 yıldır takip ettiğim adaylar içinde en fazla güvenilen ve istenen tek başkan adayıdır. O bakımdan Ünal Bey'in teknik direktör, futbolcu ve yönetici olarak çalışacağı mesai arkadaşlarını iyi seçmesi gerekir. Ben Gerets'i asla ona yakıştıramıyorum. Sayın Aysal'a, açık ve net şunu yazayım: Fatih Terim ve Lucescu'nun olduğu yerde Gerets'in adı bile geçmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor