İsmet Tongo

İsmet Tongo

05 Mayıs 2011 | Perşembe

Adaletin balyozu

Adaletin tokmağı Galatasaray camiasının kafasına, "Balyoz" gibi indi ve "Artık akıllanın, yeter" dedi. 106 yıllık Galatasaray camiası bu uyarı ile gerçekten de büyük bir kaosun eşiğinden döndü.
Şimdi, Galatasaray ne yapmalı? Bu sorunun cevabı bana göre açık, herkes aklını başına toplamalı ve mahkemenin karar gününü bir milat olarak kabul etmeli ve işe koyulmak olmalı.
Bu "Milat" gerçekleşir mi? Galatasaray camiası büyük bir camiadır. Galatasaray'ı bu çıkmazdan düzlüğe çıkartacak yüzlerce isim bulursun.
Yeter ki, "Ağır abiler" ellerini Galatasaray'dan çeksinler...
ÜNAL AYSAL
: Şu anda başkanlık yolunda herkesin dilindeki aday kendisi. Ancak perde arkasında yaptığı listenin beğenilmediği açık açık söyleniyor. Ayrıca yaşanan kaosun sorumlusu olarak gösterilen İnan Kıraç ve Faruk Süren'in listeye eski adamlarını sokması, onun oyunu etkileyecek.
Ayrıca göreve getireceği söylenen isimlerin, "eş-dost" ataması olması ise ciddi bir tenkit konusu. Kaosu ateşleyenler yüzünden, şansı dönebilir. Yoksa güçlü bir görüntüsü var. ŞANS ORANI: % 50
TURGAY KIRAN:
Sessiz, sakin efendi bir başkan adayı. Herkes, "O, yapamaz" diyor.
Neden yapamaz sorusuna ise cevap veren çıkmıyor. Bana sorarsanız Turgay Kıran kurduğu iyi bir yönetim ile büyük bir sürprizin eşiğinde. Kazanması için üyelerin ve medyanın karşısına çok ciddi bir programla çıkması lazım. Düşünülenin aksine hırslı ve tecrübeli.
Arkasına önemli bir destek alabilir. ŞANS ORANI: % 40
MEHMET HELVACI:
Yönetimdeki mevcut Galatasaray başkanına, mecbur olduğu saygıyı göstermeyenin başkan seçilmesi düşünülemez.
Kongre üyelerini etkilemek için, "O gelecek, bu gelecek" şeklindeki açıklamaları ise demode olmuş bir taktik. Her ne kadar bir çıkış yapmış olsa da onun şansını düşük görüyorum. ŞANS ORANI: % 10

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor