Kadir Bıyıklı

Kadir Bıyıklı

20 Ocak 2010 | Çarşamba

Messi ve Teofilo!

Hareketli günler geçiriyor Trabzonspor. İki sezon önce transfer rekoruyla Trabzon'a gelen Gökhan Ünal sessiz sedasız Fenerbahçe'ye giderken, çok uzaklardan bir başka gol kralı Trabzonsporlu oluyor. Teofilo Gutierrez, Kolombiya Ligi'nin en iyi golcüsü, aynı zamanda dünyada 2009'un en iyi dördüncü golcüsü olmayı başarmış. Farklı özellikleri olan bir forvet. Pres de yapıyor, gol de atıyor. Referansı da Şota. Bütün bu istatistikler ve bilgiler bir değerdir, dikkate alınmaya değer. Ama bir yandan da gerçeklere bakmak gerek. Giden Gökhan Ünal kötü bir golcü ya da oyuncu muydu? Kesinlikle hayır. O halde sorgulamamız gereken, çok iyi oyuncuların Trabzonspor'da neden kendini gösteremediği? Yani Gökhan Ünal'ın yaşadıklarını Teofilo da yaşayabilir. Bir futbolcu yetenekleri ve özellikleriyle tek başına çok şey değildir. Messi futbolu tek başına oynamaya çalışsa onun da yeterli olmayacağını görürsünüz. Eğer takımda İniesta, Xavi ve Puyol varsa olağan yetenekli bir isim olağanüstü işler yapar. Onun için Messi asla ve sadece Messi değil. Arkasında olağan dışı işler yapanları görmek gerekiyor.

Aynı şeyler yaşanmasın
Aynı şey Trabzonspor için de geçerli. Sadece Umut ile sadece Gutierrez ile hatta bugün imza atsa sadece Fatih Tekke ile her şeyin düzeleceğini, her maçta bir düzine gol atılacağını, rakibe top göstermeyen, sahanın her yerine pres yapan, kanat varyasyonlarıyla rakibini bunaltan bir takım mı ortaya çıkacak? Hayır. Bu bir süreç işi, zaman işi. Onun için Teofilo'ya da diğerlerine tanınan şansı tanımak lazım. Kolombiyalı, Trabzonspor tarihinde bir ilk. Onun güçlü olması, takımın güçlü ve ahenkli olmasıyla ilgili. Onun goller atması takım arkadaşlarına ve takımın sistemine bağlı. Bunu herkesten iyi Şenol Güneş biliyor. Trabzonspor, ligin gol kralını istediklerini alamadan Fenerbahçe'ye gönderdi. Aynı şeyler Gutierrez'de yaşanmasın. Atılan adımlar ikinci yarıda daha efektif bir Trabzosnpor'a doğru gidildiğini gösteriyor. Önümüzdeki sezon hazırlıklarının başlaması, kurum adına doğruların fazlalığını göstermesi açısından dikkat çekici.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor