Kadir Bıyıklı

Kadir Bıyıklı

03 Şubat 2010 | Çarşamba

Hemen şimdi!

Tam bir sene önce bugün Trabzonspor İstanbul'da Fenerbahçe'yi elinden kaçırırken, hepimiz Ersun Yanal ve öğrencilerine methiyeler düzdük. Haklıydık. Trabzonspor, onunla kimlik ve kişilik bulmuştu. Aradan bir sene geçtikten sonra izlenebilir bir ekiple karşılaşmak ne güzel. Sadri Şener'li Trabzonspor yönetimi iki büyük hata yapmıştı. Biri Yanal'ı ligin bitimine beş hafta kala göndermek, ikincisi Avrupa'da ünlü teknik adamların peşine düşüp sonunda zoraki Broos'ta karar kılmak. Geç de olsa doğruyu buldular ama bu doğrunun maliyeti Trabzonspor'a zaman kaybettirdi, kongre yaptırdı. Şenol Güneş operasyonuyla ilk doğru adım atıldı. 'Güneş' isminin isabeti, saha içi ve saha dışında yaptığı tamiratlarla belli olmuyor mu? Belli ki, oyuncularını terapi ediyor. Terapi ettikçe, onlar da öz güvenlerini kazanıyor. Serkan'ın takımın taşıyıcı gücü olması, Engin'in yetenekleriyle barışması tesadüf olabilir mi? Onun için bir teknik adam sadece bir taktisyen değildir. Sadece gel deyince gelen, git deyince giden de değildir.

Harekete geçilmeli

Trabzonspor sportif açıdan ivme kazandığı müddetçe, bu oyunculara da yansıyacak. Değeri 1 olan 3 olacak. Bütün bunlar sportif ve kurumsal başarının bir arada götürülmesi ile ilgili. Sadri Şener kurumsallaşmanın ne demek olduğunu bilir. Hem tezcanlıdır da. Kabul etmek lazım, Trabzonspor, tüm birimleriyle henüz kurumsal bir bünye değil. Ama bu ayıp da değil. Hazır Şenol Güneş, orada. Kısa sürede düzenlemelerin hayata geçmesi gerekiyor. Mesela ne? Sportif direktörlük. Bu iddialı bir vaad. Arkasının gelmesi gerekiyor. Bugün iyi oynarsınız kazanırsınız, yarın kötü oynar kaybedersiniz. Kazandığınız ve kaybettiğiniz bir maç olur. Ama Güneş'i her zaman bulamazsınız. Trabzonspor'un onu bir kez daha kaybetme lüksü yok. Onun için hemen şimdi kurumsallaşma. Hemen şimdi sportif direktörlük. Hemen şimdi örnek bir dünya kulübü için harekete geçme zamanı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor