Güvenç Kurtar

Güvenç Kurtar

02 Ekim 2015 | Cuma

İkinci yarıdaki F.Bahçe süper

Fenerbahçe, İskoçya deplasmanında Celtic'ten çok önemli bir puan aldı. Avrupa Ligi'nde oynadığı ilk maçta evinde Molde'den hiç ummadığı bir mağlubiyet alan sarı-lacivertli ekibin gruptan çıkması açısından bu maçtan mutlaka iyi bir sonuçla ayrılması gerekiyordu.
Ancak maça rakip takım Celtic çok hızlı başladı. Üst üste yaptıkları ataklarla Fenerbahçe'yi bunalttılar. Ekibimizin ilk yarıda neredeyse tehlikeli bir atağını bile göremedik. İşte bu arada rakip takım golleri buldu. 28 ve 32. dakikalarda gelen gollerle Celtic bir anda öne fırladı. Neticede hoca 2-0'dan sonra oyuncu değişikliklerine gitti. Volkan Şen'i alarak yerine Fernandao'yu sahaya sürdü.

İkramı geri çevirmedi
Fenerbahçeli futbolcuların bir türlü yapamadığını rakip takım oyuncuları yaparak Fernandao'ya gol pasını verdi. Sambacı da bu ikramı geri çevirmedi. Kendisine yakışan şık bir vuruşla farkı bire indirdi.
İkinci yarı Diego Ribas'ı da oyuna alan Fenerbahçe takımı oyunun 45 ile 65. dakikaları arasında çok baskılı bir oyun sergiledi.
Ve hemen ardından da golü buldu. İlk golün sahibi Fernandao yine sahneye çıkarak skora eşitliği getirdi. Fenerbahçe golden sonra baskısını giderek artırdı. Son dakikalarda rakip biraz olsun dengeyi buldu. Kalemize de iki de tehlikeli atak yaptı. Ancak sarı-lacivertli ekip tecrübesiyle rakibine gol şansı tanımazken, gruptan çıkma yolunda çok önemli bir puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Van Persie tartışılmaz

Fenerbahçe ikinci yarıda oynadığı oyununu ilk yarıda da sahaya yansıtabilse skor sarı- lacivertliler adına çok daha farklı olabilirdi.
Ancak ikinci yarıda oynayan kadro Fenerbahçe'nin ideal kadrosu olduğu izlenimini verdi. Geçen maç golleri kaçıran Fernandao dün Celtic maçında attığı gollerle Fenerbahçe'yi ayakta tutan isim oldu.
Maça ilk 11de başlayan Van Persie gol atmayı başaramasa bile çok kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Sahada adeta basmadık yer bırakmayan Hollandalı yıldız yediğimiz golde ofsaytı bozan ismi olsa da son dakikaya kadar canla başla mücadele etti. 87. dakikada defansına yardıma gelen Van Persie hemen sonrasında ise Celtic kalesi önünde gol aramaya devam etti. Bence Van Persie'nin klası tartışılmaz. Maçın hakemi Hansen'e gelince; Gördüğünü çaldı. sertliğe müsada ettiğini gördüm. Skora etki edecek bir hatası olmasa da son dakikada F.Bahçe atağında maçın bitiş düdüğünü çalması eksisi oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor