Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

12 Eylül 2011 | Pazartesi

Lider eksikliği

Terim, uzun bir aradan sonra Galatasaray'ın başında sahaya çıktı. İlk maçında kadro tercihini nasıl buldunuz? Terim, kafasındaki iskelet kadroyu sahaya sürdü ama Arda'nın yerinde denediği Eboue, istenilen verimi veremedi. Galatasaray kopuk kopuk oynadı. Yardımlaşma yetersizdi. Hazırlık maçlarında beğeni toplayan Galatasaray'da Arda'nın yokluğu fazlasıyla hissediliyor.
Belediye, top Galatasaray'a geçtiğinde oyunu sahasında kabul etti ve alanı daraltarak rakibin pas yapmasına izin vermedi. Galatasaray, Eboue ve Kazım ile kanat bindirmelerini yeterince yapamayınca pozisyon üretmekte çok zorlandı.
-Riera dururken, Eboue'nin sol kanatta oynatılması doğru mu? Ben, Riera'dan çok Engin'i solda oynatırdım ve Eboue'yi sağ tarafta kullanırdım. Eboue ne yazık ki hem defansa yeterince destek vermedi hem de hızlı hücumlarda etkisizdi.
-Galatasaray'da 10 numara eksikliği hissediliyor mu? 10 numara değil de, lider eksikliği var. Terim de bunu Yekta'yı orta sahaya alıp, Selçuk'u ileriye iterek gidermeye çalıştı.

ZAMAN TANINMASI GEREKİYOR
-Galatasaray'dan beklentiler büyüktü.
Ancak ilk maçında beklentileri karşılayamadı...
Galatasaray, 24 Ağustos'taki Real Madrid maçından bu yana resmi maç yapmadı. Bu takımı olumsuz etkilemiş. Bir takımın iyi oynaması için birbirleriyle oynama alışkanlıklarını kaybetmemesi lazım. Galatasaray yeni bir takım ve oyuncular maç yaparak hem hatalarını görecekler hem de birbirlerine alışacaklar.
-Muslera'yı nasıl buldunuz? Başarılı kurtarışları vardı ama ilk golde büyük hata yaptı. Topu elinden kaçırdı. Üç defa yüzde yüz topu çıkardı. Efe'nin attığı golde kendine aşırı güvenden pozisyon hatası yaptı. Bence defansın da topu takip etmesi gerekirdi. Daha iyi olacağını düşünüyorum.
Muslera'ya zaman tanınmalı ve güvenilmeli...
Bir kaleci ancak böyle kazanılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor