Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

23 Ocak 2012 | Pazartesi

Zemin asla mazeret değil

Galatasaraylı futbolcular, "Zemin buzluydu, kötü oynadık" mazeretine sığınmayıp yenilmediklerine şükretmeli ve aldıkları bir puanı öpüp başlarının üstüne koymalı.
Eskişehirli futbolcular buzlu zeminde topa hakim olup, pas yapabiliyor, ayakta durabiliyor ve hücuma çıkıp pozisyon buluyorlarsa bu Galatasaray maçına kafaca iyi hazırlandıklarının, buzlu zemine göre doğru malzeme seçtiklerinin bir göstergesidir.
Galatasaraylı futbolcular daha otel odasında "Bizim bu zeminde futbol oynamamız mümkün değil" şeklinde şartlanmıştı.
Çünkü maç sabahı zemini 4 kez inceleyen antrenör Hasan Şaş, "Bu zeminde top oynamak mümkün değil.
Futbolcular sahaya çıktıklarında maçın bir an önce bitmesini isteyeceklerdir" şeklinde televizyonlara yorum yaptı. Bu yanlış bir yorum.

Zihinde kaybetti
Neden oynanmayacağını değil, buzlu zeminde nasıl oynanacağını belirleyeceksin.
Malzeme ve oyuncu seçimini doğru yapacaksın.
Yanal, Galatasaray'ın zayıf karnının Eboue'nin yokluğunda Sabri'nin bölgesi olduğunu iyi analiz etmiş ki; sol ayaklı Dede-Tello-Volkan üçlüsüyle adeta "Hücum kampı" kurdu.
Engin çıkıp Sercan girince Galatasaray 4-4-2'ye döndü ama bu sistem Eskişehir'in orta alanı eline geçirmesine, Alper Potuk'la etkili olmasına yol açtı.
Avrupa'daki gururumuz Cüneyt Çakır, iki hata yaptı. Bence Alper'in Selçuk'a hareketi direkt kırmızıydı. Diego'nun Elmander'e yaptığı faulde avantajı oynatmayıp Galatasaray'ın hızlı hücumunu kesti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor