Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

04 Şubat 2012 | Cumartesi

Baros'un intiharı

Üç büyükler puan kaybederken Trabzonspor üç puanı alıp kârlı kapattı haftayı. Galatasaray'ın son haftalardaki düşüşünü neye bağlıyorsunuz?

Galatasaray'da kadro yapısının değişmesi. İklim koşullarının sahalara zarar vermesi Galatasaray'ın oyununu olumsuz etkiledi. Galatasaray alkışlandığında Türkiye'nin ayağa pası en iyi oynayan takımıydı. Buzlu ve karlı zeminler, oynamaya çalışan, hücumu düşünen Galatasaray'ı engelledi.

Eboue'nin yokluğu Galatasaray'ın defans kurgusunu sarstı. Fatih Terim'in takımı çıkış yakaladığı zaman Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi ve Hakan Balta en istikrarlı oyunculardı. Selçuk ve Melo da üst düzey oynayarak bu istikrara yardımcı olmuştu. Eboue'nin yokluğunda tüm takımın balansı bozuldu. Genellikle de Galatasaray düşüş yaşadığı maçlarda golleri ve rakip akınlarını savunmasının sağından yedi.

Necati'nin tekrar takıma dönmesi Galatasaray için bir kazanç olur mu? Baros ve Elmander'in yanında forma şansı bulup takıma ne kadar katkı yapar?

Necati'nin gönderilmesi bir hataydı. Yöneticilerin kendi egolarını tatmin amacıyla Türkiye'de zaman zaman önemli futbolcular helak oluyor.

Necati, Galatasaray'dan 27 yaşında gönderildi ve takımın son üç sezonda en çok gol atan oyuncusuydu. Adnan Polat geçen sene bana telefonda 'Hagi, Necati'yi çok istiyor, ben de istiyorum. Ne yapayım' diye sordu. Ben de başkan Polat'a 'Sen gönderdin, Necati'yi getirdiğinde oluşacak tepkilere göğüs gerebileceksen bu transferi bitir' dedim.

Polat da tepkilerden çekinmiş ki Necati'yi alamadı. Necati öncelikle Galatasaraylı. Yani Galatasaray taraftarı. Ama işini yaparken tarafsız ve iyi bir profesyonel. Galatasaray'ın hücum bölgesinde rekabeti artıracağı gibi büyük katkı sağlayacaktır. Yaş olarak da olgunluk çağını yaşıyor. Baros'un yokluğunda Elmander'in iyi partneri olur. Sadece santrfor oynamaz, forvet arkasında da görev yapar.

Sakatlıktan çıkan Baros sinirli hareketleri ile kırmızı kart gördü. Baros'un son haftalarda yaşadıklarını nasıl buluyorsunuz?

Baros'un gördüğü kırmızı kart intiharla eşdeğer. Bunun iki nedeni vardır:
1- Yaşı geçtiği için Galatasaray'dan daha fazla para kazanacağı kulüpten teklif almıştır. Bu ülke de Rusya veya Ukrayna olur!
2- Sözleşmesini uzatmak istemiştir karşılık görememiştir. Kendini attırarak 'Beni gönderin' mesajını yönetime vermek istemiştir. Başka nedeni olamaz çünkü Fatih hoca Baros için "Çok mutlu, iyi çalışıyor, çocuğuyla Florya'ya geliyor" demişti.

Galatasaray'ın play-off'daki rakipleri sizce kimler olur?

Çok sürpriz sonuçlar oluyor. Şimdiden bu konuda fikir yürütmek çok erken olur. Son 7 hafta final maçlarına sahne olacak ve çok şeyi değiştirecek.

Galatasaray'ın kadrosu bu sezon için yeterli mi?

Eboue gelince bir denge sağlanacaktır. Ancak Galatasaray yönetimi, 22 Aralık'ta transfer listesini sunmasına rağmen Terim'in isteklerine ne yazık ki karşılık veremedi. Terim özellikle kanat oyuncusu istiyordu. Shaqiri bu sorunu giderecek ideal bir oyuncuydu.

Bir de Kazım da gidince G.Saray'ın kanatlardaki sıkıntısı artacaktır. Emre Çolak, Eboue geldikten sonra Eboue ve Yiğit Gökoğlan ilk 11 oyuncusu olursa belki sorun çözülebilir. Çünkü Riera iyi bir sol ayak ama istikrarsız ve gamsız.

RÖPORTAJ: YILMAZ ŞENOL

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor