Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

12 Şubat 2012 | Pazar

Sercan Yıldırım ritmi bozdu

G.Saray, Kayseri gibi genç, çok koşan, mücadele gücü yüksek oyunculardan kurulu bir takıma karşı özellikle ilk yarı kalitesine yakışan bir oyun sergiledi.
Maçı kazanmayı isteyen, top rakibe geçtiğinde önde baskı yapan, gerektiğinde alan daraltan, arzulu ve coşkulu oynamaya özen gösteren, etkili pozisyonlar üreten hep G.Saray oldu.
Riera'nın sol bekte nasıl oynayacağı kafalarda soru işaretiydi.
Fatih hoca bu sürpriz tercihleri yaparken hep, "Oyuncu isterse her yerde oynar" tezini savunur.
Riera da hocasını mahcup etmediği gibi, Melo'nun G.Saray'a üç puan kazandıran kafa golünün muz ortasını yaptı. İlk yarıyı Hakan Balta ve kaleci Aykut ile birlikte izledim. Hakan golde Riera'nın mükemmel orta yaptığını vurguladı.
Necati, top tutma ve duvar olma özelliği sayesinde G.Saray'ın çok adamla hücuma gelmesini sağlıyor; Elmander çok top kaybı yapmasına ve yanlış pas tercihlerine rağmen Kayseri savunmasıyla iyi boğuşuyordu.

Kırmızı kart gerekirdi
G.Saray'da Sabri aksıyor, gereksiz yere uzun top oynadığı için arkadaşlarını yoruyor ve doğru pozisyon almalarını engelliyordu.
Necati çıkıp Sercan girince G.Saray'ın oyun ritmi bozuldu; hücum anlayışı da arıza yaptı. Sercan'ın duvar olma gibi bir özelliği yok. Bu değişiklik Elmander'i de olumsuz etkiledi.
Ritm kaybı sırasında Melo iyi oyununu sürdürdü. Elmander, Emre ve Necati karşı karşıya pozisyonları kaçırmasalardı son 20 dakikayı Arena'daki taraftarlar yürekleri ağızlarında izlemezdi.
NOT: Zurab Khizanishvili'nin Elmander'e yaptığı hareket doğrudan kırmızı kartlıktı ama hakem Yankaya süzemedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor