Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

17 Nisan 2012 | Salı

Savaşıp kazandı

G.Saray, psikolojik yönü ağır basan ve tribün gerilimi aşırı yüksek maçı çok iyi oynamasa da kazandı. Eğer Aydın o müthiş golü atmasaydı ve G.Saray maçı 1-0 alsaydı müthiş tartışmalar yaşanırdı.
Çünkü Melo'nun attığı gol öncesi pozisyonu ince ofsayttı.
Beşiktaş taraftarının bu pozisyonu büyütmesi hatta maçın sonlarında sahaya girecek kadar öfkelenmesi tamamen takımlarının kendilerine güven vermemesinin bir isyanıydı.
Maça gelince; ilk 15 dakikada Beşiktaş topu kullanma becerisi yüksek olan G.Saray'ı agresif oynayarak sindirmeye çalıştı ve başarılı oldu. Hakem Hüseyin Göçek'in otoritesini ortaya koymaması ve faul pozisyonlarında iki taraf için de "Hamle topa" anlayışıyla oyunu oynatmaya çalışması büyük hataydı.
Tribünlerin baskısını yiyen Göçek fauller ve kartlar konusunda kontrolü kaçırdı. Querasma'nın Selçuk'a yaptığı harekete tribünler "Kırmızı"diye tempo tutarken kendisi ancak sarıyı gösterebildi.

Aslan'ı gerdi
Galatasaraylı oyuncular Beşiktaş'ın sert oyunundan topu yere indirip ayağa oynamaya başlayınca kurtuldu. Ancak Selçuk ve Engin'in sinirlenip kendi arkadaşlarıyla sözlü diyaloğa girmesi Galatasaray'ı gereksiz gerdi.
Melo'nun ofsayttan attığı gol sonrası tribünlerin hakeme yönelmesi Beşiktaşlı futbolcuları olumsuz etkiledi.
Fatih hoca asla izin vermez ama Melo'nun, Selçuk'un, Necati'nin, Engin'in ve Elmander'in kronik hale dönüşen topuk pasları zaman zaman Beşiktaş hücumuna dönüştü.
Galatasaray derbiyi kazanırken iyi oynamadı ama iyi mücadele etti. Galatasaray derbide galibiyete Muslera, Ujfalusi, Elmander, Melo, Hakan Balta, Riera ve Semih gibi gerilimli ortamı kaldırabilen, sakin olabilen oyuncular sayesinde ulaştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor