Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

07 Mayıs 2012 | Pazartesi

Görünen köy

Bir takım büyük başarılar yakalaması sadece bir oyuncunun ya da bir antrenörün değil tüm ekibin emeği ile olur. Hiçbir başarıda tek kişi yoktur. Sadece "Biz" diye düşünen takımlar zaferi kucaklar.
Galatasaray 34 haftalık lig maratonunda her maçı"Biz anlayışıyla" oynadığı için ve 21 hafta liderlikte haklı oturarak zirvede bitirdi.
En önemlisi kazanırken de kaybederken de oyunun kontrolünü rakiplerine hiç vermedi.
Lig Galatasaray'ı Fatih hocanın "Kazandığında da kaybettiğinde de saygı duyulan bir takım olacağız" felsefesini sahneledi.
Bir gerçek var ki; Süper Final'de Galatasaray, Arena'da kaybettiği Fenerbahçe maçının dışında her şartta saygı duyulacak takım havasında değildi. Çünkü "Biz" diye düşünen takım refleksini kaybettiler.

Tempoda düşüş var
Bu yüzden Arena'da Trabzon'u yenemediler, Beşiktaş önünde 2-0 öne geçtikleri maçı 5 dakikada yedikleri iki golle berabere bitirdiler.
Galatasaraylı oyuncular, Fenerbahçe maçında akıllarına bile getirmedikleri berabere kalmanın kıymetini nihayet Beşiktaş maçının sonlarında akıl edebildiler. Neden mi?
Galatasaray'ın maçı berabere bitirmesi ve elinde tuttuğu yarım puan belki de şampiyonluk getirecek.
Görünen köy; Galatasaray'ın fizik gücünün yetersiz olduğunu söylüyor. Oyun temposunda dağılmalar olduğunu gösteriyor. Bir hafta içinde Galatasaraylı oyuncular Süper Final'de sahaya yansıtamadıkları takım ruhunu, takım yardımlaşmasını dilerim yakalarlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor