Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

11 Temmuz 2012 | Çarşamba

Hamit boyunlarının borcu

- Sizin izlenimlerinize göre Galatasaray'ın kadrosundan hangi isimler gitmeli?
Elinizdeki istemediğiniz oyuncuları gönderebilmeniz için güçlü sözleşmelere sahip olmanız gerekir. Ne yazık ki Türkiye'ye gelen özellikle yabancı oyuncular kendilerini güçlü kılacak, kulüplerin elini ayağını bağlayacak sözleşmelere imza atıyorlar. Fatih hocanın Riera ve Baros'a kapıyı göstermek istediğini biliyorum. Galatasaray bu iki oyuncuyu istediği rakama satamaz. Riera ve Baros elde kalırsa maliyetleri bütçeyi sarsar.
Ya Galatasaray "Sat kurtul" felsefesiyle hareket edecek ya da bu iki oyuncunun bonservislerini bedava verecek. Ben yine de Baros-Riera ikilisinin güçlü sözleşmeleri sayesinde Galatasaray'dan taviz almadan ayrılacağını düşünmüyorum. Ayrıca şampiyonluk fotoğrafının içinde yer alan ama 40 maç boyunca katkı yapmayan yerlilerin gönderilmesi gerektiğini de düşünüyorum.

- Şu anda acil olarak hangi mevkilere transfer yapılmalı?
Galatasaray, Arda Turan'ın yerini dolduramadı, Kazım'ın Olimpiyakos'a gitmesinden sonra da kanatsız uçağa döndü. Sadece kalede ve savunmada sorun yok. Melo'nun transferi bittiğinde orta sahada yakalanan Selçuk-Melo uyumu yeni sezonda da devam edecek. Galatasaray'ın kanatları verimli hale getirecek çabuk, orta yapma becerisi yüksek, süratli, gerektiğinde savunmaya da yardım edecek sağ ve sol kanat oyuncularına ihtiyacı var. Hamit Altıntop'un transferini bitirmek Galatasaray yönetiminin boynunun borcudur. Çünkü Hamit lider özellikleri olan, birçok mevkide oynayabilecek hatta Selçuk-Melo ikilisinden birinin sakat veya cezalı olması durumunda oyun kuruculuk görevini de üstlenecek karakterde ve yetenekte bir virtüöz!

- Culio, Galatasaray'a faydalı olur mu?
Culio, Florya'ya geldiğinde Galatasaray motivasyon olarak çökmüş, puansal anlamda da dibe vurmuştu. Ama iş ahlakı üst düzeyde bir oyuncu. Sol ayağı mükemmel. Topla diripling yapabiliyor, dar alanda kolay adam geçiyor. Hareketli topa vurabiliyor. Solda oynadığında sıfıra inip muz ortalar kesebiliyor. En önemlisi yüreğini sahaya koyarak oynuyor. Orduspor'un geçen sezon başarısında en büyük pay sahibiydi. Türk futbolunu tanıdığını ve uyum sorunu yaşamayacağını düşünüyorum. Kalitesiyle Avrupa'da, ligde ve kupa üçgeninde mücadele edecek Galatasaray'a katkı sağlayacağına inanıyorum. Culio'nun geldiği Galatasaray takımı ile mevcut takım arasında ciddi bir kalite farkı var. Bu fark nedeniyle Culio başarılı olur. Yabancı futbolcuları Türkiye'de başarıya iten en büyük etken taraftar, takım ve hoca sevgisidir. Culio da Terim'in kendisine gösterdiği ilgi ve sevgi sayesinde daha öz güvenli oynayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor