Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

24 Eylül 2012 | Pazartesi

Egoizmi yendiler

Galatasaray ile Akhisar arasındaki kadro kalitesi açısından uçurum kadar fark olduğunu Fatih Terim hesaplamış olacak ki; savunmanın tümünü Muslera dahil yabancılardan donatmıştı. Alışık olmadığımız bu tablonun riskleri de var.
Akhisar'ın gücünü bildiğinden Terim bu tercihi yaparken şu iki şeyi düşünmüş olabilir:
1- Avrupa maçlarında yabancı serbest olduğundan "Savunma yabancılarla nasıl oluyor?" diye düşünüp uyumu test etmek.
2- Rakibin düşük patonsiyelini fırsat bilip, sezon başından bu yana sık sakatlık sorunu yaşayan Hakan Balta, Elmander, Semih'i dinlendirmek.
Savunmayı yabancıların sırtladığı Galatasaray, yaratıcı oyuncusu ve yabancısı olmayan kapasitesi sınırlı Akhisar'a karşı idman havasında oynadı. İskeleti bozulan kadronun yardımlaşması, mücadele isteği vasatın üzerindeydi ancak takım uyumu ve takım ritmi birbirleriyle oynama alışkanlığı olmayan oyuncular nedeniyle göz okşamadı.

***

Fatih Terim'le egoist davranan oyuncular sıkıntı yaşar. Tek kural, "Değişime uyacaksın" şeklindedir.
Terim bu değişimi yaparken ve isteklerini anlatırken futbolcularıyla gerektiğinde bir baba gibi diyalog kurar. Örneğin maçın başlarında Emre Çolak final paslarında hata yaptı. Terim, genç Emre'yi çağırıp başını okşadı.
Emre, şefkat ve güven dolu bu eli Burak'ın attığı ilk golün hazırlıyıcı olarak boş çıkarmadı. "Egoist" kimlikli oyuncuların Terim felsefesine hızla ayak uydurduğunu görüyoruz. Burak'ın Sercan'a, Hamit'in Burak'a asistleri Terim'in oturttuğu paylaşımcı felsefenin ürünüydü. Burak ve Terim'in "Atacağı bir golle hayat bulacak" dediği Hamit, attırdıkları gollerde asla egoizmlerine yenik düşmediler.
Bu ikilinin bu davranışları dünün en önemli fotoğrafıydı.
Nasıl Amrabat takım uyumuna ayak uyduruyorsa, Burak-Hamit ikilisinin bu davranışı da tüm takıma"Egoist olmaya gerek yok. Gol atmak kadar attırmak da önemli" mesajı olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor