Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

08 Kasım 2012 | Perşembe

Tecrübe ve akıl

Avrupa'da ciddi başarılar kazanmak için sadece bir iki oyuncunun katkısı yetmez. Başarı teknik heyet dahil tüm ekibin emeği ile elde edilir. Galatasaray, Fatih Terim'le UEFA Kupası'nı kazanırken hiç kaybetmemişti.
Çünkü Hakan Şükür'lü, Hagi'li, Taffarel'li, Popescu'lu, Hasan Şaş'lı, Bülent Korkmaz'lı kadro, UEFA başarısını yaşamadan önce uyum ve tecrübeyi çarpışarak kazanmışlardı.
O takımda yaratıcı, iş bitirici ve zeki oyuncu sayısı da fazlaydı.
Galatasaray'ın bugün yaşadığı tecrübe eksikliği Devler Ligi'nde oynamış oyuncu sayısının azlığındandır.
Cris, Hamit ve Fatih Terim bu tecrübeyi fazlasıyla yaşamış kişiler. Bu tecrübesizlik ve Devler Ligi'nde puan olarak gerilerde kalmak Galatasaraylı oyuncuların öz güven sıkıntısı yaşamasına neden oluyor.
Öyle ki; Galatasaraylı oyuncular 18. dakikada Burak'la golü erken bulmasına rağmen devre bitinceye kadar hep bir endişe ve stres içinde oynadı. Oyun, skoru koruma psikolojisi içinde kenara paslarla oynandı. Cluj asla G.Saray'ın ayarında bir takım değil.
Hep kontratağı düşündüler.

İyi ki gol erken geldi
Cluj adına Sougou iyi ki beraberlik golünü erken attı. Bu gol Galatasaray'ı toparlarken hücuma istekli, coşkulu ve akıllı çıkmasını sağladı.
Burak'a iki gol attıran Hamit rakip kaleye yaklaşarak oynayınca Galatasaray hücumda verimli oldu. Riera aklıyla oynarken kazandığı topları sakin kullandı.
Emre Çolak daha çok içeri girip top alarak orta sahayı rahatlattı.
Gecenin yıldızı çok çalışan, savunmaya yardıma bile gelen Burak üç gole imza atarken, Galatasaray'ın hem kaybolan iddiasını yeniden yeşertti.
Galatasaray kaybetseydi futbolular ligde uzun süre travma yaşarlardı. Cluj galibiyetiyle Galatasaraylı oyuncuların ortaya koydukları sorumluluk duygusu yüksek oyun kendilerine olan güvenlerini geri getirecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor