Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

03 Şubat 2013 | Pazar

Sadece mücadele

Deveye"Boynun neden eğri?" diye soranlar "Nerem doğru ki" şeklinde cevap almışlar. Galatasaray'ın Bursa'da sahaya çıkan 11'i deve misali yamuk yumuktu.
Galatasaray mücadele olarak iyiydi. Ancak kadronun birbirleriyle yaşadığı uyumsuzluk, dağınıklık, beceri yetersizliği ile birleşince pozisyon üretmek için kalite oluşmadı.
Hamit'in yerinde Yekta'nın oynaması, Melo'nun pozisyonunda Engin'in görev yapması tam bir fiyaskoydu. Engin inanılmaz top kayıpları yaptı.
Yekta kanattan verimli olamadı.

Deplasman fobisi
Emre Çolak solda Şener'i bir kez bile geçemedi. Bu oyuncuların "Acemilikleri" yüzünden bütün yük Selçuk'un üzerine bindi. Rakibi karşılayan da, rakipten top çalan da, oyunu yönlendiren de hep Selçuk oldu. Galatasaray'ı Bursa'da ipten alan Umut'un attığı golün pasını da yine Selçuk verdi.
Bursaspor'un savunma tarzı Burak-Umut ikilisi için yaratılmıştı.
Umut da rakip savunma arkasına yaptığı koşuyla golü attı. Elmander'in "Tank"ı andıran fiziksel gücü Galatasaray'ı öne taşımaya yetmedi. Fatih Terim, bu yanlış kadroyu Aydın, Ambrabat ve Sneijder ile tamir etmeye çalıştıktan sonra Galatasaray, Bursa kalesinde pozisyon üretebildi. Eğer Terim tek forvete dönüp Sneijder'i ve Amrabat'ı ikinci yarı oyuna alsaydı Galatasaray önde daha iyi top tutup pozisyon üretirdi.
Drogba ile Sneijder ilk onbirde oynayıncaya kadar Galatasaray'ın deplasman azabı sürecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor