Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

16 Şubat 2013 | Cumartesi

Drogba sonrası

Fatih Terim'in "Asıl olan Galatasaray" yorumundan yola çıkarsak sahadaki kadro da eldeki mevcutlara göre Galatasaray'ı taşıyacak oyunculardan kurulu olmalıdır.
Drogba oyuna girinceye kadar tam 65 dakika Galatasaray 8 milyon dolarlık Akhisar karşısında pozisyon üretemeyen ama Gekas'a iki net gollük pozisyon veren dengesiz, uyumsuz, üretemeyen bir görüntüye sahipti.
Terim'in Umut-Burak çift forvetli sistemi kapanan Akhisar'a karşı işlemedi. Sneijder; Burak ve Umut'la pas alışverişi yapamayınca etkisiz kaldı. Hamit destekli Sabri sağdan defalarca hücuma çıktı ama isabetli pas veremedi.
G.Saray sol tarafı hiç kullanmadı, Riera da hücuma katıldıktan sonra geriye dönmekte zorlandı.

Muhteşem vurdu
Drogba'nın girdikten topu çabuk oynama isteği önce Snejder'i havaya soktu sonra da Hamit, Selçuk, Burak, Amrabat gibi oyuncular ayağa isabetli pas yaparken hızlı oyuna da ayak uydurdular.
Drogba'nın attığı golde Sneijder'le yaptığı hızlı paslaşmanın payı büyüktü. Ancak Burak'ın ortasına Sonko'nun sırtından Drogba'nın yaptığı kafa vuruşu da muhteşemdi.
Drogba iki dakika içinde maçın kaderini değiştirdi. Burak'a attırdığı gol öncesi hızlanışı ve kaleci Oğuz'un üzerine gelmesine rağmen ayağını cesaretle sokup topu çalması büyük alkış aldı.
G.Saray, Drogba ve Sneijder alarak iki tane oyun lideri kazandı.
Bu ikili elleriyle Cimbom pas yaparak hücuma çıkarken arkadaşlarını yönlendiriyorlar.
Melo da gelince tamamdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor