Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

27 Şubat 2014 | Perşembe

Gaf değilmiş

Mancini'den oyuna Juventus maçı anlayışıyla Galatasaray'ın "Kompakt" olarak başlayacağını düşündüm ama yanıldım. Öncelikle Devler Ligi tecrübesi olmayan oyuncularla başlamak bir kumardı ve tutmadı.
Mancini'nin savunma anlayışları eksik Telles-Hajrovic ikilisini aynı anda sahaya sürmesi Galatasaray'ın oyun ritmini, takım uyumunu ve takım savunmasını olumsuz etkiledi.
Telles hava toplarını alamadığı gibi sadece hücuma katılmayı denedi. Telles yaptığı bindirmelerde İvanovic'i geçmekte zorlandığı için etkili orta yapamadı.
Chelsea, Telles'in savunma zaafını ve hava üstünlüğünü erken çözüp tüm ataklarını Galatasaray'ın solundan üretti.
Morinho, gönderilen Riera'dan "İyi oyuncu" diye söz etmiş biz de bunu "Gaf" olarak algılamıştık. Galatasaray'da, geçen yıl ve bu sezon Avrupa maçlarında başarılı oynayan ve rakibi karşılarken nerede, nasıl duracağını bilen Riera'yı resmen aradı.. Burdisso'yu kiralayacağına keşke Albert Riera kalsaydı.. Ayrıca madem Semih oynayacaktı keşke baştan başlasaydı.

Orta sahayı kapattı
Chelsea, Eboue'nin hücuma çıkarken kaptırdığı topu Torres'le golü dönüştürdükten sonra Galatasaray'ın kalesine bile gelmedi. Chelsea "Kompakt" futbola sadık kalarak orta alanı çok adamla kapatırken, Galatasaray'ı özellikle kanatlardan oynamaya zorladı ve göbekten atak yapmansa izin vermedi.
Burak, Sneijder, Hajrovic ve Drogba sürekli markaj altında oynadı. Torres, William ve Hazard önde baskı yaparak Galatasaray savunmasının topla çıkmasına izin vermedi.
İkinci yarı Galatasaraylı oyuncular biraz hızlanıp önde baskı yapmaya başlayıp fizik olarak Chelsea'ye karşılık verince oyunda dengeyi kurdu.
Chedjou'nun Sneijder'in ortasını gol yapması tur umutlarını Londra'ya taşıdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor