Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

09 Mart 2014 | Pazar

Bütünleştiler

Galatasaray, TT Arena'da yine izleyenlerin mutlu olacağı ve keyif alacağı bir futbol resitalini sahneye koydu.
Akhisar Belediye gibi rakipleri karşısında hep dik duran, geriye düştüğünde bile oyunu bırakmayan inatçı bir takıma 6 gol atmak büyük başarıdır.
Evinde yüksek özgüvenle oynayan, taraftarıyla mükemmel bütünleşen Galatasaraylı oyuncuların farklı galibiyetinde iki etken vardı:
1- Deplasmanlarda takım bütünlüğünü oluşturamayan ve bireysel beceri anlayışı içinde kopuk görüntü veren Galatasaray, TT Arena'da 'biz' felsefesini sahaya çok rahat yansıtıyor. Herkes birbirinin yardıma koşuyor.
2- Futbolu zeki oyuncularla oynamak ayrıcalıktır. Çünkü zeki oyuncu, nasıl pozisyon alacağını, ne zaman top süreceğini, ne zaman tek pas atacağını bilir. Sneijder, Drogba, Melo gibi oyun zekaları yüksek oyuncular devreye girince Galatasaray'ın farklı kazanması kaçınılmaz oldu.
Drogba-Sneijder-Burak üçlüsü gollerin yapımını ve atımını paylaşırken, Sneijder'in, Telles'e bıraktığı gol pası akıl doluydu.

Aydınus'a üzüldüm
Galatasaray'ın iyi oyununun akıl hocaları olan Drogba-
Sneijder-Melo üçlüsüne Yekta, Telles ve Eboue de katılınca ve Semih-Balta ikilisi de savunmada dengeli ve hatasız oynayınca keyif çattıran bir Galatasaray izledik.
Mancini öncelikle deplasman ile TT Arena arasında yaşanan 'biz' olma farklılığını gidermek için kafa yormalı. Bunun için de Galatasaray'ın kadro istikrarını sağlayan Eboue, Hakan Balta gibi oyunculardan final haftalarında vazgeçmemeli... Üzüldüm; FIFA hakemi Fırat Aydınus'un tribünleri bile çıldırtan Melo'ya yönelik küfürleri yakışık almadı. Namusa dokunan o küfrü bir Türk insanına etsen kafan gözün kırılır. Aydınus hem Galatasaray camiasından hem de Melo'dan özür dilemeli.
Ceza alır mı; MHK bilir!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor