Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

22 Mart 2015 | Pazar

Şanslı horoz!

Napolyon kısmetle ilgili şöyle der: "Şansı olanın horozu da yumurtlar.."
Galatasaray eğer sezon sonunda şampiyon olursa bu Kasımpaşa'ya karşı kazanılan 3 puan sayesinde olacaktır. Soyunma odasına 2-0 yenik giren ama 2. yarının ilk 15 dakikasında müthiş bir geri dönüş yaşayan G.Saray, adeta uçurumdan döndü.
Çok keyifli, bol pozisyonlu ancak Galatasaray adına stresin daha fazla yaşandığı, izleyenleri hop oturup hop kalktığı bir derbi gördük. İki takım da sanki lig bitmiş gibi birbirlerini kontrol etmeden geniş alanda oynadılar.
Hamza Hoca'ya şaşırdım.. Kasımpaşa takımının analizi böyle mi yapılır?
Kasımpaşa iyi kapanan ve hızlı hücuma çabuk çıkan sahip bir takım değil mi? Babel'e, Adem'e, Castro gibi savunma arkası koşuları muhteşem yapan oyunculara bu kadar geniş alan bırakılır mı? Dağınık, kopuk kopuk oynama zaafiyeti Galatasaray'a ilk yarı cezayı kesti. G.Saray'ın 2. yarı Burak'ı oyuna alıp çift forvete dönmesi Kasımpaşa savunmasının dengesini ve rahatını bozdu. Burak hamlesi topa hükmeden Sneijder, Yasin, Umut, Selçuk ve Hamit gibi isimlerin etkili oynamasını sağladı.
Burak'ın varlığı G.Saray'ın hücum gücünü sayısal olarak artırırken 13 dakikada 3 gol gelmesini de sağladı. Burak'ın attığı kafa golüne yükselişi ve vuruşu mükemmeldi.

Gecenin en çalışkanı Yasin

Burak oynadığında tüm takım güvenli oluyor. Umut tek forvet oynadığında sadece koşu yapıyor top tutamıyor, paslara duvar olamıyor. Sneijder'in etkisinin gücünü ölçmek için Umut ve Burak ile oynadığında analiz edin, farkı görün. Burak-
Umut ya birlikte oynar ya da Burak tek oynar. Kulübede tedbir için oturana sakat gözüyle bakmam. Burak varsa oynar. İki maçta 5 puan yitiren, Kasımpaşa'ya karşı ilk yarı "Ben yarışta yokum" skoru yaşayan G.Saraylıların geriden gelip maçı almaları, özgüven kazanmaları adına büyük avantaj olacaktır. Gecenin en çalışkanı Yasin'di. Gol kaçırdı ama Sneijder'in ustalağında hazırlanan 2 gole müthiş 2 asist yaptı. Selçuk, Hamit, Muslera, Chedjou, Sneijder,Yasin Burak ve Umut takım ruhuna sadık kalıp büyük sorumluluk alıp oynadı.
Olcan, Bruma, Emre, Hakan toparlanmalı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor