Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

20 Eylül 2015 | Pazar

Birkaç iyi adam!

Hamza Hamzaoğlu'nun 4'üncü yıldızı takan ve üç kupa alan" Teknik adam" olmasına rağmen transferler konusunda "Bizim evlat" baskısı yüzünden masaya yumruğunu vurmaması bu sezon hem Galatasaray'ın hem kendisinin başını çok ağrıtacak gibi görünüyor.
Çünkü şampiyon kadrodan kalite ve güç kaybetti. 5 yeni oyuncu Bilal, Rodriguez, Carole, Podolski ve Denayer, 4 yılda üç şampiyonluk kazanan Galatasaray'ın en büyük silahı 'takım ruhuna' tam katkı sağlayamaz.
Çünkü bu oyuncular sezon başından bu yana ilk kez yan yana oynuyorlar.
Denayer hariç, Carole, Rodriguez iyi niyetli ama sıradan oyuncular. Kulübede oturmak Bilal'i doğal olarak, güçsüz ve temposuz yapmış. Galatasaray, Selçuk'u fazlasıyla aradı. Podolski de "Yıldız" apoletine rağmen sorumluluk almadan oynuyor. Alman oyuncunun ciddiyeti, isteği, dikkati yok. Burak'ın sık sık orta alana geldiği ve Galatasaray'ın Barça modeli olan 4-6-0 oyununu tersten oynadığı sistemde Hamza Hoca'nın ilk hedefi kaybetmemek üzerineydi. Bu kompakt anlayışta Podolski iki pozisyonda net iki gol pozisyonuna fren oldu. İlkinde Onur'un öne çıktığını görmesine rağmen topu aşırtmayı düşünemedi.

Yasin'i boşuna kesmemiş
İkinci atakta Podolski'nin önündeki topu Sneijder'in koşu yoluna bırakmayıp şutu tercih etmesi "Golü ben atayım" egosuydu..
Sinan Gümüş'ün çalışkanlığını ve isteğini görünce Hamza hoca Podolski ile başladığına dilerim artık pişman olmuştur.
Trabzon'un bir penaltısının verilmediği ve üstünlüğünde geçen oyunda ben Galatasaray'ın bu zamana kadar kaybettiği maçlarda bile Trabzon'da bu kadar baskı yediğine tanık olmadım. Galatasaray'ın zaman zaman yaşadığı çaresizlik tamamen tercih edilen kadronun gücü ve çapıyla orantılıydı.
Galatasaray'ın en iyisi Hakan, Muslera ve Sneijder oldu. Yasin'i kestiği için Hamza Hoca'yı haksız eleştirmişiz. Çünkü Yasin G.Saray'ı hücuma taşıyamadığı gibi ağır Costant'ı tek bir pozisyonda bile geçemedi. Galatasaray "Giyotin" derbisinde Onur'un ve Mbia'nın ortak hatasıyla kazanıp hayata tutundu.
Bu galibiyet Hamza Hoca'nın kalbinin, dürüstlüğünün karşılığıdır..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor