Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

13 Ocak 2016 | Çarşamba

Olcan farkı

Mustafa hocanın, İzmir'e günübirlik gelip derin rotasyon uyguladığı Galatasaray takımı Olcan ve Donk oyuna girinceye kadar Karşıyaka'ya karşı ciddi bir üstünlük kuramadı. Jem Karacan, Rodriguez'in orta alanı yönettiği Galatasaray'da oyuncular birbirleriyle oynama alışkanlığı olmadığından pas ilişkilerinde uyum sağlayamadılar. Bu acemi görüntü sonucu Galatasaray hücumda özellikle ilk yarı Sinan Gümüş ve Yasin dışında Karşıyaka kalesini tehdit edemedi. Sinan gibi yetenekli bir oyuncunun kaçırdığı gol gelecek vadeden kalitesine hiç yakışmadı. Mustafa hoca Sivasspor maçında da kullanmayı düşünmüş olacak ki Umut'u maskeyle oynattı çünkü Burak'ın sakatlığının tam iyileşmediğini düşünüyorum. Umut, yüzüne darbe almamak için yüksek toplara çıkarken kendini hep sakındı. Bu yüzden de hücumda hiç etkili olamadı.

Bu takıma golcü şart
Oynanan futbola Mustafa hoca o kadar öfkelenmiş ki Donk-Olcan ikilisini erken oyuna aldı. Bu hamle, Galatasaray'ı toparladı çünkü oyundan çıkan Emre Çolak bir topu direkten dönmesine rağmen maç boyu çok etkisizdi. Büyük takımlar kötü oynadıklarında bile kaliteli ayaklarıyla kazanabilir. Bunun örneğini Galatasaray, Olcan'la gördü. 80'den sonra Galatasaray, Olcan'ın etkili kullandığı duran toplar sayesinde 2 kez Chedjou, 1 kez de Sinan'la golleri buldu. G.Saray liderliği garantiledi. Yeni transferler ön libero Ryan Donk ve sağ bek Linnes'in takıma ciddi katkısı olacaktır ama yönetim bir an önce golcü transferini de bitirmelidir. Çünkü lige, kupaya ve Avrupa'ya Burak Yılmaz-Umut Bulut ikilisi yetmez

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor