Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

24 Ocak 2016 | Pazar

Kendini 'men' etti

Kapıdaki "Avrupa'dan men" cezası kesinleşmeden G.Saray kendisini şampiyonluk yarışından 'men' etti..
Mustafa Denizli artık, "Galatasaray olmadan zirve yarışı süremez" diyemez.
Futbolda kuraldır; iyi sonuçlar almak için kaliteli oyunculara sahip olmak gerekir. Sıradan oyunculardan kurulu, becerili ayakları kısıtlı kadro eğer transfer yapılmazsa ligde 3'üncü bile zor olur. UEFA korkusunun ecele faydası yok. 1 yıl ya da 2 yıl Avrupa'da olmamak dünyanın sonu değil ki.. Ama; iyi takım olamazsan seni tribünlere izlemeye kimse gelmez...
Maça bakalım; Ankara'da hava -5 derece..
Zemin sert ve buzlu.. Bu koşullara alışık olan Norveçli Linnes maça ilk 11'de başlamıyor, Sabri yine sağbek oynuyor..
Birçok bölgede oynayabilecek oyuncu Linnes değil miydi? Çabuk, hızlı çalım atma ve orta yapma becerisi yüksek Linnes'in yerine oynayan Sabri hücumdan geriye dönemediği gibi ilk golde hatalıydı, rakibine eskortluk yaparken çizgi halindeki savunmayı görmeyip ofsaytı bozdu..
Mustafa Hoca'nın, Linnes'i tercih etmemesine anlam veremedim.

Kadro yanlış kurulmuş

Kupa maçlarında formuyla göz dolduran Bilal de kulübede oturuyordu.. Müzmin sakat Semih oyundan çıkıyor yerine Çapı dar" Carole giriyor, Hakan Balta stopere geçiyor.. Mustafa Hoca'dan ben Semih'in yerine oyuna Linnes'i almasını, Balta'yı stopere yollarken Olcan'ı solbeke çekmesini bekledim. Ama yanıldım..
Kadroyu yanlış kurarsan ipin ucunu da kaçırırsın..
Başkan Özbek'in "Avrupa'dan men" cezasını açıklaması oyuncuların, UEFA korkusuyla transferlerin askıya alınması belki ki Mustafa Hoca dahil herkesin şirazesini kaydırmış. Galatasaray'da oyuncuların alt yazısında şöyle yazıyor: "Ruh halimiz Galatasaray'ı zirye taşıyacak güçte değil.."

Not: Koç ve Özdemir ailelerine başsağlığı diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor