Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

19 Şubat 2016 | Cuma

Denizli geç açıldı

Lazio orta sahasının gücünü kırmak için Mustafa Denizli sürpriz bir hamle ile Chedjou-Donk ikilisini ön liberoya koydu, kaptan Selçuk'u da hücuma destek vermesi için, bu ikilinin önüne monte etti. Denizli'nin bu hamlesi F.Bahçe hocası Pereira'nın Topal-Souza-Ozan anlayışı ile eşdeğerdeydi. Ayrıca Denizli'nin doğru bir hamle ile Umut'un yerine Podolski'yi santrfor düşünmesi G.Saray'ın Lazio kalesine yaptığı hücumlarda etkili top tutmasını sağladı. Pereira modeli üçlü orta saha G.Saray'da Sabri'nin attığı gole kadar mükemmel işledi. Özellikle golde Lazio savunmasının arkasına sarkan Donk'un önüne aldığı topa vurmayıp, Sabri'ye pas yapması çok akıllı bir davranıştı.
Birlikte oynama alışkanlığı olmayan G.Saray'ın gol sonrasında oyunu biraz soğutup, topa hükmetmeyip ikinci golü düşünmesi özellikle kanatlarda ciddi zafiyet doğurdu. Devşirme sağbek Denayer iyi bir stoper olduğunu Matri'nin önünden çaldığı topla gösterdi. Ama aynı Denayer, Lazio bindirmelerinde sağ kanadı Sabri'den de yeterli desteği alamadığı için etkili savunamadı.

Lazio üst düzey değil
G.Saray'ın yediği gol yine bir duran top hatasıydı. 5 stoperin ceza alanı içinde olduğu ortamda, Savic'in kafa vuruşunu Muslera kale içine çelebildi. Eğer Uruguaylı kaleci dikkatli olsaydı bu vuruşu rahatlıkla çıkarabilirdi çünkü top üzerin e geldi. Lazio üst düzey bir takım değil ama alan savunmasını, rakibe önde baskı yapmasını disiplin içinde uyguluyorlar.
Hücuma da çıkarken rakip sahaya pas yaparak yerleşiyorlar. İkinci yarıda özellikle son yarım saatte G.Saray kanatlardan yüklenmeye çalışırken, kalabalık Lazio savunmasını aşmakta zorlandı. Dışardan şut denemelerinde Donk ile Sneijder vuruşlarda etkisizdi.
G.Saray, Roma'da çok zorlanacaktır.
Çünkü Lazio mükemmel alan savunması yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor