Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

26 Nisan 2019 | Cuma

Henry damgası

Galatasaray'ın ligde şampiyonluk konusunda kendi göbeğini kendi kesecek fırsatını yakalaması oyuncuların öz güvenini yukarı çekmiş.
Malatya önünde erken golü bulduktan sonra oyunun direksiyonuna Galatasaraylı oyuncular oturdular ayağa fazlasıyla pas yaparak Malatyaspor'u topun peşinden koşturup yordular.
Ligde Malatyaspor'u yenerken Terim, Linnes- Onyekuru ikilisini birlikte oynatmıştı.
Bu hamle Malatya'da yeniden sahne aldı. Chabeke hucüma çıkamadığı gibi Onyekuru-Linnes ikilisi Malatya'nın sol tarafından bitirici ataklar yaptı.

***

Geceye Onyekuru damgasını vurdu. Attığı 2 golde kaliteydi ama jenerik olacak golü Feghouli Malatya kalesinin 90 tabir edilen köşesine bıraktı.
Bu galibiyet sadece Galatasaray'a finali getirmedi.
Oynanan akıllı oyun futbolcuların ezbere dayalı pas alışverişi hücuma etkili çıkmalarını hem farklı galibiyeti getirdi hem de lig için ciddi bir itici güç oldu.
Kaptan Selçuk'un kendi atmayıp Mitroglou'na (al golü sen at) diyerek verdiği pas yardımlaşmanın en güzel örneğiydi.
Fernando, Galatasaray takımının direksiyonunu yöneten pozisyona soyundu. Donk, acil servis gibi nereye koşsan en iyisini vermeye çalışıyor.
Terim'in Luyindama'yı uyarması gerekir. Kongolu çok savruk oynuyor ve riskli hareketler yapıyor.
Galatasaray 17. kez kazandığı kupada 23 defa finale kalarak kupa takımı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor