Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

20 Mayıs 2019 | Pazartesi

Final geleneği

Harry Kewell G. Saray'da oynarken tarihe geçen şu sözü söylemişti: "Futbol Türkiye'de G.Saray'a karşı oynanan bir oyundur".
G.Saray bu sezon, rakiplerinin başarılı olmaması için yarattığı algı operasyonuna rağmen tarihinin en önemli şampiyonluğuna imza attı.
Kupa koleksiyoneri Fatih Terim ile öğrencilerinin Başakşehir'e karşı 8 puan geriye düştükleri anda bile vazgeçmeyen, kazanma duyguları, inançları bu şampiyonlukta etken oldu. Yeri geldi, hocası ve oyuncuları yüksek cezalar aldı, yeri geldi başkan Mustafa Cengiz'e 150 gün ceza kesildi.
Rakiplerinin algı operasyonu yetmezmiş gibi, camiadaki bazı kişiler yönetimi idari yönden ibra etmeyerek, resmen G.Saray takımına darbe vurmaya çalıştı.
Tüm bu olumsuzlukları başta Muslera olmak üzere, Feghouli, Onyekuru, Linnes, Fernando, Mariona, Luyindama, Marcao ve diğer tüm oyuncu grubu tekmeye kafa koydu.

***

Sahada yüreğiyle mücadele etti.
Ve şampiyonluğu tırnaklarıyla kazıyarak aldılar.
Başakşehir maçında kazanılan başarıda Türk Telekom'u dolduran her zamanki cefakar seyircinin payı da büyüktü.
Ama Türkiye'nin en iyi kompak futbolunu oynayan takıma karşı devreye skor olarak geride girip, ikinci yarıda ikisi sayılmayan dört gol atan G.Saraylı oyuncuların ortaya koyduğu refleks büyük takım olmanın göstergesiydi.
G.Saray'ın genlerinde her zaman finalleri kazanma özelliği vardır.
Başakşehir'i de ligi buraya taşıdığı için kutlamak gerekir.
Ama büyük takım olamadığınız sürece, taraftara ve medyaya sahip olamadan bu tür finalleri kazanamazsınız.
22'nci bu anlamlı ve kıymetli şampiyonluk rakiplerinin moralini bozacağı gibi G.Saray'ı da kara geçirdiği için bu ortamda ciddi biri ekonomik destek sağlayacaktır.
Emeği geçen herkesin eline ve yüreğine sağlık..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor